De Falcon: sportief, veilig en zeer toegankelijk

Met het idee dat open zeilboten in Nederland inmiddels wel  aan vernieuwing toe zijn is het bedrijf Stilmotion te Grou aan de slag gegaan. Dit bedrijf wat gespecialiseerd is in stil varen (zeilen en elektrisch) heeft na onderzoek onder verhuurders en booteigenaren een fris en vernieuwend ontwerp gepresenteerd.

De Falcon is een hoogwaardig, efficiënt geproduceerde boot met een zeer ruime zelflozende kuip, veel opbergruimte en onderhoudsvrije eigenschappen , ideaal voor zowel particulieren als de verhuurbranche. Het doel van de Falcon; Fun op het water, de weinige beschikbare vrije tijd optimaal  benutten of te wel  netto vaartijd. Samen met het gezin, planeren met een genaker of alleen een rustig rondje zeilen, de Falcon is voor iedereen. Door de brede rompvorm is de boot erg stabiel waardoor van en aan boord stappen voor jong en oud geen enkel probleem zal zijn, zelfs voor minder valide mensen is de Falcon goed handelbaar en fun om mee te zeilen.

Qua veiligheid laat de Falcon ook niets te wensen over. Het grote drijfvermogen en extreem zelf richtend vermogen zorgen voor een goed varende boot zelfs bij plotselinge onvoorziene omstandigheden, waar vele open boten omgeslagen en volgelopen achterblijven.

De optionele  interne elektrische aandrijving, die zelfs na kentering gewoon werkbaar is, kan de boot voor een gehele dag van aandrijving voorzien .
De Racing versie van de Falcon is een betaalbare professionele wedstrijdboot voor klasse wedstrijden of match racen. De uitschuifbare boegspriet, laminaat zeilen, genaker en trapeze zorgen voor optimaal zeilplezier met de extremen van een open 70.

lengte   6.63
breedte  2.13
diepgang 0.95
Gewicht 575 (touring)
Mast   8.50
trailerbaar
prijs  v.a. € 14.999,- incl. 21% BTW
  
Stilmotion
Singel 24
9001 XP GROU
+31 566 621084
www.falconsailing.nl

terug