Boot Holland houdt de vaart erin

Met nog ruim drie weken te gaan kan nu al worden gezegd dat de 23ste editie van Boot Holland een groot succes gaat worden. Alle hallen zullen zijn gevuld en ook de motorbootsteiger is tot het laatste plekje bezet. Niet minder dan twintig nieuwe stalen motorjachten zullen hier voor het eerst aan het grote publiek worden getoond. In de wandelgangen wordt dan ook al gesproken van Motorboot Holland. Boot Holland blijft doen waar ze goed in is; heel veel boten. Aangevuld met accessoires en toebehoren zorgt er voor dat Boot Holland een complete beurs is waar niemand omheen kan.

Motorbootholland
In motorbotenhal Hal3/Saksenhal worden meer dan twintig (!) nieuwe motorjachten  gepresenteerd. Onder de standhouders werven die onlosmakelijk verbonden zijn met Boot Holland zoals Pollard Jachtbouw, Vedette Jachtbouw, Jachtbouw Meppel, Rego Watersport, Vri-Jon Yachts en Bootcentrum Geertsma. Maar ook nieuwkomers als SRF Harlingen, Aventura Yachts, Smelne Yachts, Jachtwerf Gruno, Super Lauwersmeer/ FMB en Scheepsbouw Van der Werff.

Niet zonder trots melden we dat de Baltus op Boot Holland wordt gepresenteerd. Nog niet eerder in de geschiedenis van Boot Holland stond er zo’n groot motorjacht op de beurs. Dit schitterend klassieke nieuw gebouwde vaartuig met een stalen rondspant  romp, zal naar verwachting een van de grootste publiektrekkers zijn. Het heeft een lengte van maar liefst 17,77 m, breedte van 4,90 m en een diepgang van 1,40 m. De Kromhout motor, type 8LSD, is het kloppend hart van het schip in een ruime machinekamer. Er is leefruimte in overvloed, het heeft een hoog afwerkingsniveau en het voldoet aan alle eisen van de deze tijd. Voorbeelden van andere motorbootnoviteiten zijn de Fallaatster 1400, Smelnevlet 42 OK, Super Lauwersmeer Discovery 45, Vri-Jon Classic 44, Pollard Coastliner 45 Sedan, Vedette 10.30 cabin wide, Fury 12.10 en de Bege 1050 Patrouille waarvan er twee uitvoeringen te zien zijn. Het zal duidelijk zijn dat Boot Holland met dit aanbod zijn positie op de markt meer dan versterkt.

Inspelen
Een complete beurs met een hoge kwaliteit. En geen fratsen. Fokkema: “We maken geen rare bokkesprongen. We zijn eerst en vooral een motorbootbeurs. Dat willen we laten zien en dat is weer gelukt. Dit betekent echter niet we niet in zijn voor iets nieuws of blind zijn voor de marktontwikkelingen. Wat voor onze standhouders geldt, geldt net zo goed voor ons. We moeten inspelen op de wensen van de klant. Een gevolg daarvan is dat we dit jaar een experiment hebben met tweedehands motorjachten als onderdeel van een initiatief van enkele ondernemers, die zich dit jaar op de beurs klusteren onder de noemer ‘refit’. Bezoekers kunnen hier terecht voor alle informatie over wat er mogelijk is om hun misschien wat verouderde boot weer helemaal up to date te krijgen.”

Sloepen/Vletten en open motorboten
Ook het aanbod van open motorboten is groot. Deelnemers in deze groep zijn onder andere Enkhuizen sloep, Isloep, Aquatec met Makma/Maril/Antaris, Jachtwerf de Jong, Waterspoor, Seafury, Ariadne sloepen, Langweerder sloep. Ook bedrijven als Watersport Giethoorn, Boot Akkrum en Jachtbemiddeling de Jong ontbreken niet, zij pakken allemaal groots uit.

Volle boel
Bij de motorenleveranciers is het een volle boel. Yanmar Benelux, Padmos/Steyr, Drinkwaard Motoren, Volvo Penta, Clouds International, Marine center met Mercury, Kemper en van Twist, Timray Marine Diesel en LBB Motoren presenteren hun nieuwste modellen. En ook bedrijven als Cuno/Europrop, Lankhorst Taselaar, International Paint, Garmin, Friesche Olie,- en verfhandel en Seysener ontbreken niet.

www.boot-holland.nl

terug