Blikvangers op Boot Holland

De blikvangers van Boot Holland op een rijtje.

Statenjacht

Boot Holland 2013 krijgt een historisch tintje. Dit jaar zal de boeier ‘Friso’, gebouwd in 1894, op de beurs te zien zijn. Sinds 1953 is dit schip in gebruik als Statenjacht van de provincie Fryslân. Deze mooiste boeier van Nederland is te bewonderen op de stand van het Friese Merenproject van de provincie Fryslân.
Friese Merenproject

Ook dit jaar is Het Friese Merenproject van de provincie Fryslân erbij. Met de stand ‘Werk in Uitvoering’ laat deze instantie zien waar in Fryslân gewerkt wordt om de watersport nog aantrekkelijker te maken. Want dat gebeurt op vele plaatsen: bijvoorbeeld in Balk, Earnewald en Harlingen, aan de Turfroute en de Noordelijke Elfsteden Vaarroute, en aan de noordoever van de Fluezen.

Motorjacht Baltus
Niet zonder trots valt te melden dat de Baltus op Boot Holland wordt gepresenteerd. Nog niet eerder in de geschiedenis van Boot Holland stond er zo’n groot motorjacht op de beurs. Dit schitterend klassieke nieuw gebouwde vaartuig met een stalen rondspant romp, zal naar verwachting een van de grootste publiektrekkers zijn. Het heeft een lengte van maar liefst 17,77 m, breedte van 4,90 m en een diepgang van 1,40 m. De Kromhout motor, type 8LSD, is het kloppend hart van het schip in een ruime machinekamer. Er is leefruimte in overvloed, het heeft een hoog afwerkingsniveau en het voldoet aan alle eisen van de deze tijd.

Activiteiten
Zeilcursussen van Vinea op Boot Holland zonder natte schoenen!

Vinea is op Boot Holland aanwezig met een uniek concept voor de jeugdige watersporter. De aanwezigheid van Vinea Zeilscholen creëert een nieuw thema op Boot Holland voor kinderen. De ‘stand’ is een grote oplegger met verschillende simulatoren die de mogelijkheid aan kinderen biedt om te ervaren hoe het is om in een Optimist te varen of om op een windsurfplank te staan. Plezier en educatie worden op ludieke wijze gecombineerd en kinderen maken op laagdrempelige wijze kennis met de watersport.
De simulatoren bieden de ervaring van het varen in een boot waarin lesgegeven wordt op de zeilcursussen van Vinea Zeilscholen, maar  de bezoeker krijgt geen natte schoenen. Directeur Vinea Zeilscholen Vincent de Heer “Boot Holland is een fantastisch concept om onze doelgroep kennis te laten maken met zeil- en windsurfcursussen. Deze sportieve cursussen zijn het hoogtepunt uit menig jeugd. Friesland is de perfecte provincie om deze kampen voor kinderen van 7 tot 19 jaar oud te beleven en hét ultieme zeilgevoel te krijgen.
Het thema zeilscholen is een fantastische aanvulling op Boot Holland. Door Vinea Zeilscholen is het aanbod op Boot Holland erg vergroot en de jonge bezoekers hebben nu ook een eigen plek op de beurs gekregen.

Kitesurfen op Boot Holland
Kitesurfschool Freeriderz is op Boot Holland aanwezig met een stand waarin alles op het gebied van kitesurfen te vinden is. Instructeurs en kitesurfers vertellen je alles wat je wil weten over kitesurfen.

Kitesurfen is razend populair en één van de meest sensationele watersporten ooit. Het is een combinatie van een aantal sporten, waaronder windsurfen, snowboarden, wakeboarden en paragliding.

Het met hoge snelheid over het water surfen en de hoge sprongen die je met de kite kunt maken geven je het gevoel van enorme vrijheid.

Kitesurfen is voor jong en oud, niet moeilijk en erg toegankelijk. Een goede basiscursus van een IKO opgeleide instructeur is een vereiste om het kitesurfen onder de knie te krijgen. Freeriderz werkt met een team van IKO opgeleide instructeurs met jarenlange ervaring in zowel binnen- als buitenland.  

 

 

 

 

 

 

terug