Vinea Zeilscholen trots op samenwerking met Boot Holland Leeuwarden

Boot Holland is de toonaangevende watersportbeurs aan het begin van het vaarseizoen 2013. Vinea Zeilscholen is tijdens deze beurs van 8 t/m 13 februari in Leeuwarden aanwezig met een uniek concept voor de jeugdige watersporter.

De aanwezigheid van Vinea Zeilscholen creëert een nieuw thema voor kinderen op Boot Holland . De ‘stand’ is een grote oplegger met verschillende simulatoren die de mogelijkheid aan kinderen biedt om te ervaren hoe het is om in een Optimist te varen of om op een windsurfplank te staan. Plezier en educatie worden op ludieke wijze gecombineerd en kinderen maken op laagdrempelige wijze kennis met de watersport. Het Vinea Zeilscholen sailingteam is aanwezig om het reilen en zeilen van de simulatoren goed te begeleiden.

De simulatoren bieden de ervaring van het varen in een boot waarin lesgegeven wordt tijdens de zeilcursussen van Vinea Zeilscholen, maar de bezoeker krijgt geen natte schoenen. Pieter Fokkema, projectleider Boot Holland: “Het thema zeilscholen is een fantastische aanvulling op Boot Holland. Door Vinea Zeilscholen is ons aanbod op Boot Holland erg vergroot en de jonge bezoekers hebben nu ook een eigen plek op de beurs gekregen”. Boot Holland ontvangt elk jaar gemiddeld 45.000 bezoekers die afkomen op de nieuwste boten en ontwikkelingen in de watersportbranche.

Directeur Vinea Zeilscholen Vincent de Heer: “Boot Holland is een fantastisch concept om onze doelgroep kennis te laten maken met zeil- en windsurfcursussen. Deze sportieve cursussen zijn het hoogtepunt uit menig jeugd. Friesland is de perfecte provincie om deze kampen voor kinderen van 7 tot 19 jaar oud te beleven en hét ultieme zeilgevoel te krijgen. Boot Holland is een evenement dat de bezoeker het ultieme watersportgevoel geeft, de samenwerking met Vinea Zeilscholen is daarom een logisch gevolg.”

www.zeilscholen.nl

terug