Mercury introduceert nieuwe propellers in het Enertia- en Revolution 4- assortiment

Met trots introduceert Mercury Marine zeven nieuwe propellers ter uitbreiding van het assortiment krachtige Enertia- en Revolution 4-propellers.

Mercury breidt het Enertia-assortiment uit met rechts- en linksdraaiende propellers met een spoed van 11 en 13 inch. Naast de Enertia-propellers introduceert Mercury ook nieuwe rechts- en linksdraaiende Revolution 4-propellers met een spoed van 20 inch en een linksdraaiende Revolution 4 met een spoed van 15 inch. Met elk van deze propellers kunnen meer vaarliefhebbers hun boot uitrusten met een krachtige Mercury-propeller.

Enertia-propellers, vervaardigd van Mercury’s eigen X7-legering, die 30 procent sterker en viermaal duurzamer is dan conventioneel staal, zijn al sinds jaar en dag zeer gewild voor krachtige sportboten en pontonboten. Enertia heeft een groot blad en een kleine diameter en is daardoor de perfecte propeller voor de hedendaagse zwaardere sportboten en pontonboten.

“Vooral de Enertia met 14 inch spoed is dé propeller voor pontonbootbezitters,” zegt Dirk Bjornstad, senior brand manager van Mercury Propellers. “Met de propellers met 11 en 13 inch spoed is er nu een Enertia-propeller voor alle pontonboten en sportboten met krachtige buitenboordmotor. De propeller met 13 inch spoed levert uitstekende prestaties, vooral in combinatie met de nieuwe Mercury 150 viertaktmotor.”

De vierbladige Revolution 4-propellers staan bekend om hun agressieve holeshot en hoge topsnelheid, en de drie nieuwe modellen – een links- en rechtsdraaiende propeller met een spoed van 20 inch en een linksdraaiende met een spoed van 15 inch – maken het assortiment compleet.

De nieuwe propellers met 20 inch spoed zijn ideaal voor offshore center-consoles, sterndrive-aangedreven- en diepe-V visboten. De Revolution 4 met 20 inch spoed is ook perfect geschikt voor het nieuwe Mercury Verado-onderwaterhuis.

De nieuwe linksdraaiende Revolution 4-propeller met 15 inch spoed is ideaal voor zwaardere center-consoles met twee motoren en is geschikt voor buitenboordmotoren en hekdrives met 135 pk en meer.

De rechtsdraaiende uitvoeringen van de nieuwe Enertia-propellers en de linksdraaiende Revolution 4 met 15 inch spoed en rechtsdraaiende Revolution 4 met 20 inch spoed zijn nu verkrijgbaar. De nieuwe linksdraaiende Enertia en de Revolution 4-propeller met 20 inch spoed worden in januari 2013 geïntroduceerd.

mercurymarine.com

terug