De lage landen eregast tijdens Semaine Du Golfe 2013

De Lage Landen zijn deze editie van La Semaine du Golfe “Invité d’honneur”. Dit houdt in dat de organisatie een grote vloot traditionele jachten en schepen in de baai van Morbihan verwacht, tezamen met een uitgebreid “Village des Pays-Bas” in Vannes met uiteenlopende exposities, ambachten en gastronomie.

Tijdens de beurs Klassieke Schepen is de Stichting ter Promotie van het Traditionele Schip (SPTS) aangesteld om de Nederlandse delegatie te selecteren en te vervoeren naar Morbihan voor de 7de editie van “ La Semaine du Golfe” die zal worden gehouden van 6 tot 12 mei 2013.

Er was erg veel belangstelling om mee te gaan naar de Golfe de Morbihan. Er hebben zich momenteel zo’n 45 schepen  aangemeld. De samenstelling moet zoveel mogelijk een representatieve afspiegeling zijn van het erfgoed wat in de lage landen rondvaart. Iedereen is welkom, maar SdG geeft een bijdrage in de transportkosten voor een selectie van de schepen. De selectie zal worden gedaan door de SPTS en SdG op soort, streek en diversiteit. (Friesland, Overijssel, Zuiderzee, Rivieren, Zeeland, Vlaanderen) Transport van de deelnemers gaat met special luchtgeveerde jachttransport trailers. De prijs van het transport is afhankelijk van de afmetingen van het jacht, en varieert van 70 tot 165 per m2.

Bedoeling is om rond 1 Mei aan te komen en eind mei weer naar huis te gaan zodat iedereen voldoende tijd heeft om rond te varen in dit prachtige getijdengebied. Tijdens het festival zeilt u in flottielje van havenstad naar havenstad. Het zeilwater is te vergelijken qua golfslag met de Friese meren, dus uitermate geschikt voor kleine schepen. Er zijn geen special eisen nodig aan het schip of bemanning. Ook zonder motor kunt u prima mee doen aan dit fantastische vaarfeest.

Tijdens de beurs Boot Holland in Leewarden, geeft de SPTS voor de deelnemers een informatiemiddag over de laatste ontwikkelingen bij SdG en zal Jan te Siepe, Voorzitter van de SPTS een voorlichting geven over hoe het transport precies gaat gebeuren.

Verblijf in Morbihan
De organisatie van SdG bestaat uit 2000 vrijwilligers die zowel op het water als op de wal alle deelnemers zullen helpen om er een fantastisch feest van te maken. Er zijn speciale campings waar u uw tent of camper neer kunt zetten  en er zijn vanuit alle stadjes shuttles die u aan het eind van de dag naar uw logement brengen indien u niet aan boord slaapt. In elk stadje waar u komt is het feest.

Deelnemende jachten zijn 2 weken voor tot 2 weken na het festival vrijgesteld van havengelden.

www.semainedugolfe.com

 

terug