Van Wijk Maritiem: Bruin is het nieuwe grijs

Als sloepenbouwer houdt Van Wijk Maritiem niet alleen de trends binnen de watersport in de gaten. Ze kijkt ook naar andere marktsegmenten zoals de autowereld, de mode en de binnenhuisarchitectuur. Van Wijk Maritiem: “Binnen die sectoren valt op dat de laatste tijd bruintinten steeds meer de boventoon gaan voeren. Warme aardekleuren en natuurlijke materialen worden daarbij vaak gecombineerd met kleuren gebaseerd op schakeringen van edelstenen.

Bij het bepalen van de kleur voor het nieuwe demonstratiemodel van de Van Wijk 830 Classic hebben wij ons laten leiden door deze kleurtrend.

Was het de afgelopen jaren de kleur grijs welke men veel zag op het water, wij zijn van mening dat bruin die kleur steeds meer zal verdringen. Het is een beetje gewaagd en je moet het wel durven, maar je krijgt niet alleen een schip welke opvalt tussen de grijze massa, door de juiste afstemming van houtsoorten en kussens, straalt ze eenheid en warmte uit. Deze eenheid wordt gevonden door te werken met de aardetinten van stoffenleverancier Sunbrella voor de buiskap en zitkussens en sierkussens van het merk Rivièra Maison.

De verdere uitvoering van de sloep zal min of meer gelijk zijn aan de “Silver Shadow” lijn. Dat wil zeggen geborsteld rvs, brede massieve teakdelen op de vloer, de stuurpositie met de stuurbeugel en uiteraard het nieuw ontworpen dashboard.

Vanaf december staat zij inbouw op onze werf in Leiden. U bent van harte welkom om dan een kijkje te komen nemen.”

www.vanwijkmaritiem.nl

terug