Nominaties HISWA motorboot van het jaar 2013 bekend

Vier zeer uiteenlopende motorboten gaven dinsdag 9 oktober acte de présence op de testdag voor de HISWA Motorboot van het Jaar; een initiatief van de HISWA Amsterdam Boat Show. De jury nomineerde de Bronson 36 Islander, de Ned 70 en de Long Island 40 Runabout. De kanshebbers kijken vol spanning uit naar de openingsdag van HISWA 2013 op woensdag 6 maart. Dan wordt duidelijk welke boot zich het hele jaar de HISWA Motorboot van het Jaar mag noemen. De HISWA Amsterdam Boat Show wordt gehouden van 6 tot en met 10 maart in Amsterdam RAI. 

Naast de drie genomineerde boten, droeg de jury eveneens de Tugboat 85 Cabin van Stormer Marine aan. Hoewel de jury boot bestempelde als ‘stoer en robuust’, haalde deze aluminium boot het net niet in de strijd met de andere schepen. “Niet eerder waren de geselecteerde boten zo uiteenlopend en verschillend in grootte, karakter en functie”, aldus juryvoorzitter Hugo van Wieringen van Azure Naval Architects. “Hier is uiteraard rekening mee gehouden in de beoordeling, waarbij het criterium ‘innovatief karakter’ het zwaarst weegt, gevolgd door constructie, vaareigenschappen en in iets mindere mate design en prijs/ kwaliteitverhouding”. 

De volgende boten zijn genomineerd: 

Long Island 40 Runabout – Prachtige lijn en details
Deze snelle boot combineert op zeer geslaagde wijze de buitenruimte van een open boot met het comfort van een motorjacht. De elektrische installatie is fenomenaal en toegepast tot in de kleinste details. De jury is bovendien zeer te spreken over het uiterlijk van de Runabout: “Je ziet de mooie lijn van Long Island duidelijk terug. Deze boot heeft veel imago in zich”.

Ned 70 – Indrukwekkend silhouet
De jury is eenduidig: de Ned 70 van Ned Yacht heeft een mooie, indrukwekkende en vernieuwende uitstraling. Als dit luxe jacht met uiterlijke kenmerken van een marineschip komt aanvaren, kijkt iedereen om. Ook het interieur van deze boot valt de jury op: “Het is luxe, maar ingetogen en straalt rust, degelijkheid en veiligheid uit”. Daarnaast heeft de Ned 70 goede vaareigenschappen en is het brandstofverbruik relatief zuinig.

Bronson 36 Islander- geweldig leuk vernieuwend concept
Deze tender van Steeler Yachts maakte veel los bij de jury. Het concept is zeer innovatief en een primeur in Nederland. De achterzijde van de Bronson vouwt met één druk op de afstandsbediening open, waarna heus terras zich ontvouwt. “Een geweldig leuke boot om het varen af te wisselen met zwemmen en zonnen. Maar vooral een boot om mee gezien te worden”, aldus de jury. “Het is bijna over de top, maar welke boot is zo leuk als hij niet vaart?” De boot vaart daarbij stabiel en heeft veel bergruimte.

Keurmerk van toonaangevende Nederlandse en Belgische watersportmedia
De genomineerde boten mogen het nominatielogo voeren van de HISWA Motorboot van het Jaar 2013. Een krachtig stempel van de jury, bestaande uit redacteuren van toonaangevende Nederlandse en Belgische watersportmedia. Ook levert de nominatie uitgebreide exposure én een gratis ligplaats op HISWA 2013 op.

HISWA Amsterdam Boat Show 2013 – 6 tot en met 10 maart in Amsterdam RAI

De HISWA Amsterdam Boat Show 2013 vindt plaats van woensdag 6 tot en met zondag 10 maart in Amsterdam RAI.

Meer informatie is te vinden op www.hiswa.nl

terug