Bijzondere heropening Jachthaven Lauwersmeer op 15 september

Op 15 september heropent Jacques Wallage Jachthaven Lauwersmeer. Met demonstraties van de KNRM, bezichtiging van de RWS 17 van Rijkswaterstaat, workshops elektronisch navigeren en een barbecue wordt gevierd dat de haven weer in oude glorie hersteld wordt. Jacques Wallage zal een cheque aanbieden aan de KNRM.

Verder is er een demonstratie palingroken, laten we zien hoe je de romp van een 44 voets zeiljacht weer als nieuw maakt en er is live muziek.Deze feestelijkheden vinden plaats in en om restaurant “Het Raadsel van de Wadden”, gelegen op de jachthaven.

Een naamswijziging bij schepen gaat vaak met de nodige traditie gepaard, om onheil af te wenden. Daarom zal ook de haven op deze manier gedoopt worden: zoveel mogelijk schepen zullen de oude haven uitvaren, en driemaal hun eigen koerslijn kruisen.

Nadat er een fles champagne aan Neptunus is geofferd varen de schepen de nieuwe haven weer binnen. Met de brandspuitenvan de schepen van KNRM en Rijkswaterstaat zal een regenboog gemaakt worden die niet vaak wordt gezien op het Lauwersmeer.

Daarna zal Jacques Wallage een cheque aanbieden aan de KNRM.

Waar: Jachthaven Lauwersmeer, Oostmahorn / Anjum
Tijdstip: vanaf 11:00
Voor wie: iedereen die iets met de watersport te maken heeft
Toegang: gratis

Meer informatie vindt u op www.jachthavenlauwersmeer.nl

terug