Open Dag op 15 september van totaal vernieuwde Jachthaven Lauwersmeer

Op 15 september heropent Jacques Wallage de vernieuwde Jachthaven Lauwersmeer, die direct ligt aan het Lauwersmeer en gemakkelijk toegang geeft tot de Waddenzee. Met demonstraties van de KNRM, workshops elektronisch navigeren en een barbecue wordt gevierd dat de haven weer in oude glorie wordt hersteld. Verder is er een demonstratie palingroken, laat de firma Riwax zien hoe je de romp van een 44 voeter weer als nieuw maakt, en er is live muziek.

Deze feestelijkheden vinden plaats in en om restaurant “Het Raadsel van de Wadden”, gelegen op de jachthaven. Een naamswijziging bij schepen gaat vaak met de nodige traditie gepaard gaat, om onheil af te wenden. Daarom zal ook de haven op deze manier gedoopt worden: zoveel mogelijk schepen zullen de oude haven uitvaren, en driemaal hun eigen koerslijn kruisen. Nadat er een fles champagne aan Neptunus is geofferd varen de schepen de nieuwe haven weer binnen.

Waar: Jachthaven Lauwersmeer, Oostmahorn / Anjum
Tijdstip: vanaf 11:00
Voor wie: iedereen die iets met de watersport te maken heeft
Toegang: gratis

Meer informatie www.jachthavenlauwersmeer.nl

terug