North-Line 37 reddende krachtpatser J Class Regatta Solent Groot Brittannië

Afgelopen week vond in de Solent, United Kingdom de J Class Regatta plaats. Vier van deze imposante zeiljachten van meer dan 140 ft. verschenen hier aan de start om drie dagen tegen elkaar rondom de Solent te racen. Afgelopen weekend werd de race afgesloten door een wedstrijd rond het Isle of Wight.

North-Line Yachts uit Harlingen was bij deze memorabele week aanwezig met drie motorjachten. Ondanks de ruige weersomstandigheden afgelopen week zijn de North-Lines vertrokken vanuit de Roompot naar de Solent in Engeland. Om aldaar aanwezig te zijn bij de races en festiviteiten. De CE-A gecertificeerde motorjachten trotseerden zelfs 30 knopen wind om de start niet te hoeven missen.

De oorsprong van de North-Line ontwerpen ligt op het Isle of Wight en dit was de reden dat de North-Line’s er gezamenlijk op uit waren getrokken om deze fantastische race van dichtbij te aanschouwen. Dat het niet alleen bij kijken bleef zou blijken toen de J “Ranger” op de tweede zeildag voor de race hard aan de grond liep. De start werd vertraagd maar gelukkig was de North-Line 37 “Tinn” in de buurt die het jacht van de rotsen heeft gehaald.

www.north-line.nl

terug