Meer verkochte boten op de Gebruikte-Botenbeurs Hoorn

Een dag na afloop van de 4e editie van de Gebruikte-Botenbeurs in Hoorn kan de balans worden opgemaakt. Een rondgang onder de deelnemers vlak voor sluiting leerde dat scherp geprijsde boten ook in deze tijden goed verkoopbaar zijn. 160 boten namen deel en ongeveer 15 boten werden al tijdens de beurs verkocht, in prijs variërend van twintigduizend euro tot anderhalve ton. Bedrijven meldden tientallen biedingen te hebben ontvangen en afspraken te hebben gemaakt voor proefvaarten of bezichtiging van een in te ruilen boot. In de nasleep verwacht de organisatie nog tientallen verkopen die hun oorsprong in Hoorn vinden.

Bedrijven die verkochten waren onder andere Schepenkring, Poelmans Road & Marine, Home Port Yachts, Jachtbemiddeling Sneekerhof, Yachtbrokers Hoorn en PB Watersport. Dit laatste bedrijf verkocht 2 sloepen en verwacht in totaal 5 orders dankzij geplande afspraken voor proefvaarten. Deelnemer Linssen Yachts uit Limburg zei 8 serieuze afspraken voor werfbezoek te hebben en verwacht minstens 1 nieuwe boot te verkopen.

De voorspelde regen bleef uit op de eerste beursdagen. Op de slotdag, zondag, vielen enkele buien, maar tussendoor waren de kaden als vanouds vol met kijkers en kopers die soms slechts schuifelend vooruit kwamen. Organisator Jan-Pieter Oosting van YachtFocus zegt: “Ik denk dat er iets meer boten zijn verkocht dan vorig jaar, vooral in de meer betaalbare prijsklasse. Een opsteker voor de branche na een matige zomer. Het was druk en gezellig en we zijn dankbaar voor de prettige samenwerking met de gemeentelijke diensten en de organisator van de walactiviteiten. Als Hoorn wil, komen we volgend jaar graag terug.”

www.gebruiktebotenbeurs.nl

terug