Highfield aluminium RIB’s naar HISWA te water

Al meer dan 20 jaar worden op de Great Barrier Reef in het tropische Noord Australië de aluminium RIB’s van Swift Marine getest. De producent die van oorsprong aluminium RIB’s(Rigid Inflatable Boat) bouwt voor de offshore en utility markt, brengt onder de naam Highfield ook een serie tenders voor de pleziervaart uit.

Highfield is al een bekend merk in Australië, Nieuw-Zeeland, Amerika en Canada. Aluminium boten zijn daar al jaren in trek vanwege het lage gewicht en sterke constructie. In Europa hebben enkele fabrikanten van zeil- en motorjachten inmiddels de populariteit van de Highfield aluminium RIB’s onderkent en worden die als bijboot aangeprezen. Verhuurmaatschappijen die wereldwijd opereren voegen een Highfield tender/bijboot toe aan de standaard charter uitrusting. Maar ook de grotere Highfield RIB’s, worden tijdens evenementen als begeleidende boten gebruikt.

Kenmerkend is het lage gewicht en de sterke constructie met geïntegreerde hijsogen waardoor een aluminium Highfield bijboot makkelijk op sleep, op dek of in de davits geplaatst kan worden. Daarnaast bieden ze absoluut plezier om mee te varen door de perfecte koersvastheid. Door het lage gewicht zijn er maar weinig pk’s nodig om een hoge snelheid te behalen. Dat bespaart aanschafkosten voor een buitenboordmotor en brandstof. Kortom, een duurzame tender om trots op te zijn.

Tijdens de Hiswa te Water zullen twee Highfield RIB’s actief aanwezig zijn tijdens de wateractiviteiten welke door Hiswa worden georganiseerd. Dat gebeurt op het water rondom het Adventure Island. De kleinste Ultra Light240(3pers) met een gewicht van 24 kg en een Classic 340(6pers) met een gewicht van 56 kg helpen de organisatie en deelnemers tijdens de leuke activiteiten die op het water worden georganiseerd. De boten worden uitgerust met respectievelijk 2.5pk en 8pk Yamaha buitenboord motoren.

En, er ligt een grotere Ocean Master 460 volledig uitgerust met een 70pk Yamaha motor als demonstratieboot klaar (pers en geïnteresseerden, op afspraak).
Gedaileerde specificatie en prijzen van de Highfield aluminium tenders vindt u op www.poelmansboten.nl

terug