Goereese sluis beschadigd door aanvaring

De Goereese sluis bij Stellendam is donderdagavond 9 augustus door een aanvaring beschadigd. Er is geen stremming, maar de sluis werkt voorlopig op halve capaciteit. Afhankelijk van de drukte kan het scheepvaartverkeer enige vertraging oplopen.

Donderdag 9 augustus rond 20.00 uur is een kotter (pleziervaart) tegen de vloeddeuren van de Goereese sluis aangevaren. De oorzaak van de aanvaring is waarschijnlijk een technische storing aan boord. De sluisdeuren zijn hierdoor beschadigd geraakt. Een nadere inspectie moet de precieze schade, de kosten en de hersteltijd duidelijk maken.

Extra deuren halverwege de sluis zorgen ervoor dat de sluis niet gestremd is. De sluis werkt hierdoor echter wel op halve capaciteit. Bij grote drukte, met name van de recreatievaart bij mooi weer, kan het scheepvaartverkeer enige vertraging oplopen door een langere wachttijd (ca. half uur tot een uur). De scheepvaart is geïnformeerd over de mogelijke hinder.

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op de websites www.rijkswaterstaat.nl,  www.vananaarbeter.nl en www.vaarweginfo.nl en te verkrijgen via het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat 0800-8002 (ma t/m zo van 06.00 uur tot 22.30 uur).

terug