De Maas BV laat zich horen op de HISWA te water in Amsterdam van 4-9 september 2012

Dieselmotorenleverancier en constructeur De Maas BV zal zich begin september 2012 presenteren op de Hiswa te water in Amsterdam (nautische belevingswereld Adventure Island; Ligplaats D7A )
Het bedrijf zal daar aan botenbouwers en eindgebruikers de prestaties en installatie- mogelijkheden tonen van een van de bekende Hyundai SeasAll- motoren.
    
Belangstellenden kunnen daar kennismaken met een Coastworker 21-boot. Ze kunnen de motor van het vaartuig horen draaien. Voor een optimale beleving kunnen ze ook intekenen voor een proefvaardag, die op een later tijdstip wordt gehouden.

Coastworker 21 met 170 pk motor D-serie 
De Coastworker 21 is uitgerust met een 170 pk motor uit de D-serie, type 170S. De motor is kenmerkend voor alle scheepsmotoren uit de D-serie en de S-serie van Hyundai SeasAll: een hoog vermogen en hoog koppel, maar een laag brandstofverbruik en een laag geluidsniveau. Bezoekers van de HISWA te water kunnen zich daarvan ter plekke vergewissen.

Overigens wordt later dit jaar de nieuwe U-serie van Hyundai SeasAll geïntroduceerd. Het is een 4 cilinder lijnmotor van 125 pk. De bestaande D-serie bestaat uit 4 cilinder lijnmotoren van 170 pk, de S-serie bestaat uit 6 cilinder V-motoren van 250 pk. Motoren uit alle genoemde series kunnen worden uitgevoerd met een voortstuwing per schroefas, jetdrive of sterndrive, in de diverse gearratio’s. De Hyundai SeasAll-scheepsmotoren worden geïmporteerd door De Maas BV te Rotterdam. Het bedrijf is sinds 2010 importeur voor de Benelux.

Ervaringen inbouwers en eindgebruikers
Het bedrijf Hyundai SeasAll is opgericht in augustus 2009 als een onafhankelijke corporate venture van Hyundai-Kia Motors. De Hyundai SeasAll-motoren zijn een vrij nieuw product. De eerste types werden in 2008 geïntroduceerd en sindsdien doorontwikkeld op basis van ervaringen van inbouwers en eindgebruikers.

Op dit moment is Hyundai volop bezig met het creëren van een compleet motorengamma van 1,1 tot 12 liter slagvolume. De wereldwijde belangstelling voor de Hyundai SeasAll-producten groeit snel, vooral in Europa en Oceanië.

Daarnaast is Hyundai SeasAll een samenwerking aangegaan met Bukh A/S. Het Deense bedrijf is exclusief en wereldwijd distributeur geworden voor snelle reddingsbootmotoren.

De HISWA te water wordt dit jaar gehouden van dinsdag 4 september tot en met zondag 9 september 2012. Dat gebeurt voor het eerst in de gloednieuwe Amsterdam Marina, op het terrein van de voormalige NDSM-werf op de noordelijke IJ-oever.
Zie www.hiswatewater.nl.

Oplossing op maat sinds 1828
In 1828 richtte Peter Wilhelm Brinkmann zijn bedrijf op, dat in 1890 ging samenwerken met Heiko Niemeijer. Anno 2012 draagt de onderneming de naam Brinkmann & Niemeijer Group (B&N Group). B&N Group levert, ontwikkelt en produceert motoren voor vele markten zoals de binnenvaart, pleziervaart, agrarische sector, noodstroom, aannemers en bouwbedrijven, grond/weg/waterbouw, verhuur, OEM en industrie. Voor elke specifieke toepassing is een oplossing op maat. Concrete voorbeelden zijn speciale op maat gemaakte stroomaggregaten onder andere voor de verhuur, noodstroom- aggregaten, pompensets, hydraulische sets en motoren voor voortstuwingsinstallaties. Ook voor standaard aggregaten, bijna alle uit voorraad leverbaar, is B&N Group het aangewezen adres. Voor elke specifieke toepassing is de juiste dieselmotor beschikbaar. Brinkmann & Niemeijer Group (B&N Group) bestaat operationeel uit vijf ondernemingen: Brinkmann & Niemeijer Motoren BV, De Maas BV (sinds 1992 bij de groep aangesloten), WaterMota Ltd (Newton Abbot, Devon in UK), Sound Proof Systems BV en B&N Foreign Activities BV. Het hoofdkantoor is gevestigd in Twello.

terug