150 boten te koop op de Gebruikte-Botenbeurs in Hoorn van 24 tot en met 26 augustus

Een week voor aanvang van de grootste gebruikte-botenbeurs van Nederland is de 150e boot ingeschreven. Daarmee wordt de vooraf gestelde ondergrens van honderdtwintig boten royaal overtroffen bij deze vierde editie van de Hoornse beurs. Het aantal inschrijvingen van bedrijven ligt met 113 iets boten hoger dan in voorgaande jaren, de overige boten komen van particulieren. De kades in Hoorn zijn volgeboekt, maar in de Karperkuil is op dit moment nog ruimte voor een tiental boten dankzij een extra drijvende steiger.

Dit jaar zijn er meer sloepen en sportboten. Toch blijven als vanouds de kajuitboten in de meerderheid, gelijkmatig verdeeld over zeiljachten en motorjachten. De beurs heeft een echt landelijk karakter met tal van bedrijven die van verre komen, zoals Fairline uit Zeeland, Linssen Yachts uit Limburg, Consonant Yachts uit Twente en Waarschip Werf uit het Groningse Delfzijl. Jan-Pieter Oosting van YachtFocus zegt: “De groei onder bedrijven is opmerkelijk. Eerder dit jaar moesten enkele gebruikte-botenbeurzen worden geannuleerd wegens gebrek aan belangstelling. Nu lijkt die tendens te keren. Jachtmakelaars zitten niet bij de pakken neer in crisistijd, maar gaan actief op zoek naar de kopers via een groots evenement als de Hoornse beurs. De prijzen zijn laag dus het is een goed moment om te kopen.”

Meer informatie op: www.gebruiktebotenbeurs.nl

 

terug