Gebruikte-Botenbeurs Hoorn gaat definitief door van 24 tot en met 26 augustus

Vandaag werd de 105e deelnemende boot aan de Hoornse beurs genoteerd, zo meldt organisator YachtFocus. Het evenement kan daarmee doorgang vinden zoals altijd in het laatste weekend van augustus. In totaal worden 150 boten te koop verwacht op deze botenbeurs die onderdeel is van de Westfriese Waterweken.

Hoewel de aanmeldperiode voor standhouders pas 6 weken geleden begon, blijkt de animo groot. 78 boten zijn door jachtmakelaars en werven ingeschreven, 27 direct door particuliere eigenaren die de verkoop zelf ter hand nemen. De plekken aan het Baatland en de Oude Doelenkade zijn inmiddels uitverkocht. Wel zijn nog plaatsen beschikbaar aan de Veermanskade en Karperkuil. In deze laatste haven wordt een drijvende steiger aangelegd voor extra ligplaatsen. Voorts is een maximale scheepslengte van 17 meter toegestaan zodat méér boten een plekje kunnen vinden.

Van diverse bedrijven zijn de inschrijvingen onderweg, evenals van particulieren, die traditioneel later aanmelden in de hoop vóór de beurs begint op een andere manier te verkopen. Inschrijven via de website www.gebruiktebotenbeurs.nl is mogelijk zolang er plek is. Op de site staan alle deelnemers vermeld, waaronder gerenommeerde leden van de brancheorganisaties HISWA, Nederlandse Bond van Makelaars in Schepen NBMS en de Nederlandse Jachtbouw Industrie NJI.

Jan-Pieter Oosting van YachtFocus zegt: “We zijn blij dat de aanmeldingen goed lopen. Het zijn zware tijden voor de botenbranche en daar lijdt de beursdeelname onder. Maar Hoorn lijkt de dans te ontspringen. Het is de grootste botenbeurs in z’n soort van ons land. Hoorn is een mooie en gezellige locatie en heeft in voorgaande jaren een goede naam opgebouwd.”

terug