Zeilspektakel bij jubileum 50 jaar Randmeer

Op zaterdag 2 juni is op het Heegermeer het 50 jarig jubileum van de Randmeer gevierd. De Randmeer is al 50 jaar dé open zeilboot voor de sportieve zeiler, inmiddels zijn er ca 2000 van gebouwd door Jachtwerf Heeg. Het jubileum werd gevierd door te gaan Admiraalzeilen, er waren zaterdag 70 deelnemende schepen op het water. Met een flinke wind voeren de boten in eskaders langs de Palingaak van Heeg om een groet te brengen aan de Admiraal. Burgemeester Apotheker en wethouder Stoel van gemeente Sudwest Fryslan namen het Admiraalzeilen af. Vele prominenten waren aanwezig om dit historische moment in de Nederlandse watersportgeschiedenis te aanschouwen. Jachtwerf Heeg heeft een groots feest gevierd met alle eigenaren van de Randmeer, op zondag werden nog 3 wedstrijden gezeild met alle schepen op het Heegermeer.

www.jachtwerf-heeg.nl

terug