Vripack expositie in het Fries Scheepvaart Museum

Het Fries Scheepvaart Museum is een veelzijdig museum over de historie van de Friese scheepvaart van de 17de tot de 20ste eeuw. Behalve de Friese scheepvaart en scheepsbouw geeft het museum een beeld van de watersport in Sneek en de Friese Zuidwesthoek waarbij ze van 2 juni t/m 2 september middels een expositie extra aandacht besteden aan 50 jaar Vripack.

De expositie draagt de welbekende naam ‘No Nonsense Go Anywhere’ en geeft aan de hand van historische ontwerpen, foto’s en vooral scheepsmodellen een goed beeld van Vripack en het gehele ontwerpproces.

Het intreden van de computer en de revolutie die dat met zich meebracht, de vindingrijkheid en het voortdurende streven naar innovatie geeft op een unieke manier weer hoe het Vripack gevormd heeft tot het bedrijf zoals we dat vandaag kennen.

Bij de opbouw van de expositie is aandacht besteed aan de vroege ontwerpen van Vripack. Zeer succesvol waren de eerste series Aquanaut motorjachten en Doggersbanken. Maar ook de internationale doorbraak en schepen zoals Turmoil en Beothuk krijgen de nodige aandacht.

De complexiteit van de processen, die nodig zijn voor de ontwikkeling van het bouwpakket, worden belicht door verschillende voorbeelden van onze eigen engineers, naval architects en designers.

De expositie ziet er gelikt uit en is het bezoeken zeer zeker waard!

www.vripack.com

terug