Vernieuwde versie ANWB Waterkaarten App

De ANWB brengt de ANWB Waterkaarten App versie 2012 voor de iPad en iPhone uit. De (herziene) waterkaarten en de data van de 2012 editie wateralmanak 2 zijn in deze App opgenomen. Gebruikers van de app hebben het afgelopen jaar een behoorlijk aantal wensen aan de ANWB doorgegeven. De belangrijkste zijn in deze release toegevoegd. De nieuwe release is te downloaden via de Apple App Store. 

Kijk voor meer informatie op: www.anwbwatersport.nl/download-anwb-waterkaarten-app 

Nieuw in de 2012 editie is dat gebruikers bij de beweegbare bruggen direct aan de kleur kunnen zien of ze met hun boot er in gesloten positie onderdoor kunnen varen. Verder is de stip van de GPS positie vervangen door een pijl die de daadwerkelijke vaarrichting aangeeft en staat de snelheid van de boot (SOG) prominent in beeld.

De ANWB Waterkaarten App bestaat uit de meest recente informatie over de Nederlandse vaarwegen, actuele gegevens van jachthavens en bedieningstijden van bruggen en sluizen. Watersporters zien precies waar ze varen en waar bruggen, sluizen en jachthavens zijn. Met één klik worden de bedieningstijden van bruggen en sluizen en de gegevens en faciliteiten van jachthavens getoond. Gebruikers van een iPhone kunnen direct telefonisch contact opnemen met de brugwachter of havenmeester. Natuurlijk kan vanuit de app ook een mail gestuurd worden of de betreffende website worden bekeken. Kortom, ideaal voor op het water, alles bij de hand op de iPhone of iPad. Let op, alleen de iPad met 3G heeft de GPS functie.

De Waterkaarten App is te downloaden via de Apple App Store. Het downloaden is gratis en de gebruiker krijgt gedurende een week de mogelijkheid om de App gratis te bekijken en te gebruiken. Vervolgens kan de watersporter op basis van zijn of haar wensen een abonnement afsluiten om de app te kunnen blijven gebruiken. Watersportliefhebbers die zo af en toe het water opgaan kunnen een abonnement voor een week afsluiten voor €3,99. Watersporters die gedurende het vaarseizoen zeer geregeld op het water zijn, kunnen een abonnement voor één of meerdere maanden (à €8,99) of een jaarabonnement (à €34,99) afsluiten. 

Kijk voor meer informatie op www.anwb.nl/watersport

terug