Team Roy Heiner in de YSY Ronde om Noord-Holland

De 16e Ronde om Noord-Holland krijgt een extra dimensie: de TH38 van Hemels van der Hart gaat meedoen. Het doel is om de snelste monohull te worden en misschien zelfs het Ronderecord te verbreken. De TH38 is een volledig carbonboot met kantelkiel en kan snelheden halen boven de 25 knopen. Het schip wordt gevaren met een bedrijventeam dat nu het 2e seizoen samen vaart. Velen van hen hadden tot vorig jaar nog nooit in een zeilboot gezeten en nu varen ze wedstrijden! Vanuit Team Heiner varen Roy Heiner en Tom van der Vecht op de boot als schipper; zij zorgen ook voor de broodnodige ervaring aan boord!

Tom van der Vecht zegt hier zelf over:
“ Line Honours en een mogelijke recordpoging is voor ons het voornaamste. Als het mogelijk is dan zou ik met de snelle jongens mee willen starten of als laatste alleen worden weg gestart. Dan doen we niet mee in het klassement maar varen we alleen voor de line honours. ik weet niet of dit mogelijk is maar het zou wel echt heel gaaf zijn als wij op een mooie manier mee kunnen doen en proberen als eerste over de lijn te komen. Daarnaast is het natuurlijk voor alle deelnemers gaaf om de TH38 langs te zien knallen (als de wind goed is).”

En zo is het!
Bovenstaande  opzienbarende mededeling deed de Rondeleiding tijdens de deelnemersbriefing die plaatsvond afgelopen donderdag bij Dekker Watersport in Zaandam. De opkomst van de schippers was groot. De briefing door Peter van den Driesche zorgde voor hilariteit, de spanning liep duidelijk op. Op het: “Zijn er nog vragen?” kwam geen reactie uit de zaal. Maar onmiddellijk na afloop werden de 3 aanwezige bestuursleden bestormd door niet te weinig mannen van stavast. Toch nog even checken voor de zekerheid! Alles is klaar om “Het Rondje” met hoofdletter H  een “let’s have it a go” te geven. Ook de  vrijwilligers staan in de startblokken. De laatst puntjes op de spreekwoordelijke  i zijn inmiddels gezet. Wie staat er op de sluis in Kornwerd, wie zit er op het startschip, wie staat er aan de finish, wie zit er in de protestcommissie, en waar ligt het meldschip en – niet geheel onbelangrijk, – zitten er in de tasjes die uitgedeeld gaan worden nu stroopwafels of gevulde koeken? Allemaal zaken die er toe doen want er zijn dit jaar zijn er zo’n 225 zeilschepen ingeschreven voor het rondje “van zoet naar zout”. Het belooft dus een hele happening te worden bij de start in Muiden op vrijdag 15 juni as en de finish in IJmuiden de volgende dag. Vorig jaar werd het Rondje op de Wadden wegens te harde wind, kracht 7, afgeblazen. Hoe zal het dit jaar zijn? We weten het niet. Wat we wel weten is dat er weer een groots non-stop zeilevenement gaat plaatsvinden, incl. recordpoging! Wij danken de sponsoren en wensen de organisatie en de deelnemers veel succes toe bij dit sportieve jaarlijks terugkerende evenement.

Krijgt u nu de kriebels na het lezen van dit stukje en wilt u opstappen op een van de deelnemende schepen of wilt u toch nog inschrijven om zelf mee te varen? Dat kan tot 10 juni. Stuur een mail naar: ronde @ysy.nl

terug