Mystic Journey bij GalleryMaritime

Vanaf zondag 1 juli 2012 kunnen bezoekers aan GalleryMaritime het creatieve resultaat  waarnemen van het helende effect dat water, licht en lucht op de kunstenaar Geer Huybers heeft. Wie de kunstenaar in hem kent weet dat Geer zijn leven lang al op zoek is naar zichzelf en naar een manier om zijn drang tot verbeelding daarin een plaats te geven. De laatste decennia vindt Geer zijn inspiratie op het water, zeilend over de Wadden.

Eind negentiger jaren sloot hij zijn abstracte periode af met de Muur van de Begoochelingen. Een Panorama van 3X24 m. dat hij eerder in Middelburg exposeerde. Na de Muur brak een nieuwe creatieve fase aan waarin water, licht en reflectie centraal kwamen te staan. Vervolgens brak er een tijd aan waarin transparantie en heldere luchten aan verre einders domineerden. Gaandeweg werd zijn werk daarna onstuimiger. De apotheose daarvan was een serie olieverfschilderijen met grote golven, onstuimige zeeën met donkere dreigende luchten. Die periode werd afgerond met een serie enorme doeken getiteld; De Storm.

Met Mystic Journey zien we dat de rust is teruggekeerd. Het is een serie metaforische verbeeldingen die lijkt voort te komen uit het streven naar een vertelling met een reeks van diepere lagen. Het vervolg op de strijd tegen de storm was de acceptatie ervan. “De acceptatie van de innerlijke storm“, zoals Geer Huybers zelf zegt “is evenzeer een metafoor”. Als de storm is gaan liggen kom je, soms tot je verbazing, in een kalm en rustig vaarwater terecht. Dan zijn zeiltochten anders en bevaar je de zee met oneindige vergezichten en stiltes. Als zeilend kunstenaar leg je die momenten vast. Mystic Journey verwijst naar die bijzondere en verstilde momenten. Geer legde ze vast in een reeks van oplichtende kleurschakeringen. Het zijn de vriendelijke, aangrijpende gebeurtenissen waar we allemaal naar verlangen.
                         
De expositie Mystic Journey is t/m 25 augustus 2012

Openingstijden GalleryMaritime;
donderdag t/m zaterdag, 1e zondag van de maand en als de Kunst&Cultuur vlag hangt
12.00 uur – 17.00 uur
Toegang gratis.
 info@gallerymaritime.nl

terug