Jachtwerf Pedro-Boat levert eerste H2home’s uit

De eerste exemplaren van een serie H2home’s, de varende vakantiewoning die enkele maanden geleden door jachtwerf Pedro-Boat uit Zuidbroek is geïntroduceerd, zijn kortgeleden uitgeleverd aan de klant. Vanaf heden zijn de houseboats te huur bij een charterbedrijf aan de Müritz en in Berlijn.

Volgeboekt
Yachtcharter Römer nam de eerste exemplaren in ontvangst. Zijn verhuurbedrijf heeft een vestiging in Buchholz, aan de Müritz, en in Hennigsdorf, bij Berlijn. De H2homes zijn vanuit beide vestigingen te huur.

In november 2011 stonden beide bedrijven op de Boot & Fun in Berlijn, om het product te promoten. Sindsdien zijn de boekingen voor het verhuurbedrijf gestaag binnengelopen. Manfred Römer, eigenaar van Yachtcharter Römer zegt: “We wachten nog op een aantal exemplaren die in de loop van de zomer door de werf worden uitgeleverd en die hebben we écht nodig. Op dit moment is bijna alles volgeboekt. Alleen een aantal minder populaire verhuurweken heb ik nog vrij. Dat de bezetting in dit seizoen voor de H2home goed zou zijn, had ik verwacht. Maar dat het zo storm zou lopen, kon ik van tevoren niet inschatten”.

De populariteit heeft vooral te maken met het feit dat de boot laagdrempelig is in de verhuur. Ook mensen die weinig ervaring hebben in de watersport en wellicht opzien om een jacht te huren, stappen gemakkelijk op de H2home. De besturing hiervan ziet er eenvoudig uit, is ook gemakkelijk, en men levert niet in op het comfort dat men wellicht al gewend was van de vakantiewoning. Het verhuurbedrijf verbreedt hiermee dus haar publiek.

“En het is wat anders dan een standaard boot, want daarvan zijn aanbieders genoeg”, zegt Römer. “Mensen willen graag eens wat bijzonders huren om later hun vrienden en kennissen over te vertellen”.

Verder ontwikkelen
Pedro-Boat is alweer bezig om de H2home verder te ontwikkelen. Zo zal er een elektrische versie verschijnen met voortstuwing d.m.v. schroefas in de beide drijvers, welke worden gevoed door zonnepanelen. Ook zal er een optie komen om het dak te gebruiken als terras. 

Uitgangspunt voor de werf is dat de H2home goed te manoeuvreren blijft en dat alles onderhoudsvrij is gebouwd. Voor de charterbranche zijn dit zeer belangrijke punten voor de besluitvorming bij de aanschaf van een nieuwe boot.

Meer info vindt u op www.pedro-boat.nl en www.yachtcharter-roemer.de

terug