Eind september de eerste editie van de Ibiza Regatta

Op 24 september 2012 gaan een aantal zeiljachten met elkaar de strijd aan om de ‘Ibiza Regatta’. Dit evenement bestaat uit een aantal unieke ingrediënten: prachtig vaarwater tussen Ibiza en Formentera, een spannend programma aan de wal met toegang tot de beste beachclubs en restaurants, en de sportiviteit van een zeilwedstrijd.

Cruise regatta meets party
“We bieden ‘best of both worlds” vertelt Nils Bollweg, een van de Nederlandse initiatiefnemers van de Ibiza Regatta. Het evenement vind plaats tijdens de beroemde ‘closingparties’ op het eiland tussen 22-29 september 2012.  Na een heerlijke zeildag ankeren we in de mooiste baaien en bezoeken we de hot spots zoals Cafe del Mar, Blue Marlin en de Pacha.
Voor de sportiviteit staat de Club Nautico de Sant Antoni garant. Race-leader Enrique Mas heeft al vele internationale wedstrijden georganiseerd en kent het vaarwater als geen ander. “Het zuidwesten van Ibiza is een beschut race-gebied met een constante wind”, zegt Enrique. “Daarnaast biedt de vernieuwde haven prachtige faciliteiten met een fonkelnieuw clubhuis. We zijn daarom heel enthousiast om deze Regatta te hosten”.

Parel van de Balearen
Eén van de highlights van de Regatta is de oversteek naar Formentera, het eiland met de hoogste dichtheid ‘superyachts’ in de Middelandse Zee. In het azuurblauwe water, dat veel weg heeft van Cariben, ankeren de meest bijzondere schepen naast elkaar. Formentera wordt ook als de ‘parel’ van de Balearen beschouwd.

Laagdrempelig event
De gecharterde boten varen tegen elkaar in de zogenaamde bareboat klasse (zonder spinnaker). Niet alle bemanningsleden hoeven volwaardige wedstrijdzeilers te zijn, twee zeilers per boot is voldoende om mee te kunnen doen. Van de rest van het zeilteam wordt alleen de juiste spirit verwacht. Indien nodig kan een schipper worden meegeboekt. Gevaren wordt onder andere in Beneteau, Bavaria en Hanse yachts in de maten tussen 36-50 voet.

Deelname aan de Ibiza Regatta is nog mogelijk. Deze eerste editie is de inschrijving beperkt . Voor meer informatie en arrangementen: www.ibizaregatta.com

terug