De YSY Ronde om Noord-Holland had dit jaar een pittig staartje

Vrijdag 15 juni klonk om 10.00 het startschot voor SW hoog, de eerste startgroep van de  16e editie van de YSY Ronde om Noord-Holland.

De dag begon nat maar in de loop van de wedstrijd nam de regen af, op een paar fikse buien na bleef het tot Kornwerderzand droog. Dankzij de ZO wind ruimend naar Z en later ZW waren de eerste twee trajecten mooie spinaker rakken. De laatste boten kregen nog te maken met afnemende wind op het Noordelijk IJsselmeer.

Het Wad was redelijk bezeild dankzij de ZW wind. In de Texelstroom gingen de kruisrakken vlot vanwege de meegaande stroom. Helaas zat het venijn in de staart. In de vroege ochtend kregen ze op de Noordzee te maken met  stroom tegen,  ZW 5/6 pal tegen en ze af een toe een paar fikse buien. Ook dit jaar kregen  de zeilers het Rondje niet cadeau. Records zijn er dit jaar niet gebroken en dat had alles te maken met het laatste traject naar IJmuiden. “De boot liep lekker maar het schoot niet op” was een veel gehoorde reactie.

De Saffier “Nitro” van Dennis Hennevanger kwam als eerste over de finish bij IJmuiden.
Tijdens de prijsuitreiking in IJmuiden werden ook de prijzen voor het X-klassement binnen de Ronde uitgereikt. De complete uitslag staat op: rnh/ysy.nl

De 1e prijzen per klasse:
SW hoog  Hebbus van Hans Colenbrander 
SW laag    Baie Blue van Jaap Pieters
ORC-1      EliXer van Jan-Pieter Klaver 
ORC-2     FLYER van Sjaak Sijm 
ORC-3     Schaap Shipcare van Dirk Jan Verdoorn 
ORC-4     Brizo van Frans den Houter
Short-handed   Saffier Nitro van Dennis Hennevanger
 

terug