Belgian Boat Show viert 25 jarig jubileum

Met 25 edities is de Belgian Boat Show het langst lopende evenement dat alle aspecten van watersport, waterrecreatie en watertoerisme introduceert bij een breed publiek. Dit zijn ervaren watersporters en yachtsmen, maar ook uit heel wat geïnteresseerde nieuwkomers in de sector.  Voor deze kandidaat-watersporters en doorwinterende jachtlui organiseert Belgian Boat Show tijdens haar jubileumeditie heel wat speciale events.

Boat Point
Een ontmoetingsplek in hal 2 waar het gonst van informatie, demonstraties, lezingen, officiële momenten, colloquia, mini congressen, …
Er worden afwisselende momenten georganiseerd met:
• schrijvers van nautische boeken of reisverhalen
• specialisten op vlak van yachtingtechniek
• journalisten uit de watersportmedia die actuele onderwerpen uit de sector toelichten
• experts die alles weten over veilig varen
• adviseurs die haarfijn uitleggen hoe je met watersport moet beginnen

Er komen ook pleziervarende chefs die demonstraties “koken aan boord” zullen houden. Dit met de bekende beperkingen die een jacht kent: klein werkoppervlak, fornuis op campinggas of petroleum en, waarom niet, een schommelend aanrecht. Tussendoor kun je naar foto’s uit de oude watersportdoos komen kijken die een beeld geven van 25 jaar watersport in België.

Maritiem Reiscafé
Dit unieke platvorm, waar motorbootvaarders en zeilers tussen pot en pint hun waterkennis en vaarervaring delen met alle geïnteresseerden, is al aan haar 3de editie toe.
Deze ontmoetingen hebben in de Boat Point plaats op zaterdag 2 februari 2013.

U kunt zich nu al inschrijven om deel te nemen als aanbieder. Surf naar www.belgianboatshow.be en klik door naar bezoekers.  U kunt bij het item “Maritiem Reiscafé” het deelnameformulier invullen.

Wie komt in aanmerking?
Zowel motorbootschippers als zeilers die vaarvakanties hebben doorgebracht op hun eigen of een gehuurd jacht. Mensen die avontuurlijke of zalige dolce far niente momenten beleefden op vaarwater in eigen land of in exotische bestemmingen, op zoet binnenwater of de zoute zee. Mensen die volledig zelfstandig het water trotseerden, met een ervaren schipper meegingen of in flottielje gingen zeilen.

Deelnemen als aanbieder geeft u de kans heel wat nieuwe mensen te ontmoeten die gretig naar uw nautische kennis, reiservaring en scheepstechnische deskundigheid luisteren.
Deelname aan het Maritiem Reiscafé is uiteraard gratis en de deelnemers krijgen een informatiepakket, een aantal gratis toegangskaarten en andere Belgian Boat Show voordeelvouchers.

Hall of fame – verkies jouw favoriete watersporter
De Belgian Boat Show zet de watersporter in de spotlight!
Stel je kandidaat watersporter van de jongste 25 jaar voor op www.belgianboatshow.be  en maak hem of haar kandidaat voor de Hall of Fame.

Wie komt hiervoor in aanmerking ?
Watersporters met uitzonderlijke prestaties in een bepaalde competitie, yachtlui die een speciale reis hebben ondernomen (over zout of zoet water) maar ook nautische technici die iets speciaals hebben gedaan voor de yachtbouw en aanverwante techniek. Het gaat telkens om Belgen of in België wonende personen die dus ver boven de waterlijn uitsteken.

Hoe deelnemen ?
Surf naar www.belgianboatshow.be en klik op de button “Hall of Fame”.
Tot 30 november kan u het deelnameformulier invullen om uw persoonlijke favoriete watersporter te nomineren. Vanaf 1 december start dan de eigenlijke verkiezing. Alle genomineerden worden opgelijst en u kunt door uw stem mee bepalen wie de 25 belangrijkste watersportfiguren uit België zijn.

De laureaten worden uitgenodigd voor het grote openingsgala van de 25ste Belgian Boat Show en zullen voorgesteld worden in de exclusieve Hall of Fame tentoonstelling tijdens de beurs.

terug