Twee genomineerden voor Geerlig Riemerprijs van IVA Driebergen

Woensdag 25 april ontving Nadia Eekhout uit Honselersdijk de Geerlig Riemerprijs 2012. De voorzitter van Stichting IVA Jubileumfonds – de heer D.C. Nolten – overhandigde haar de fraaie oorkonde. De prijs bestaat verder uit een geldbedrag dat besteed kan worden aan een studiereis, stage of aanvullende opleiding.

De G. Riemerprijs wordt jaarlijks toegekend aan een tweede- of derdejaars IVA-student die naar het oordeel van zijn of haar medestudenten èn docenten, beschikt over een opvallend goede combinatie van intellectuele gaven en sociale vaardigheden. De prijs werd in 1980 – bij het 50 jarig jubileum van de IVA – geïntroduceerd als eerbetoon aan de oprichter van het Instituut, de heer Geerlig Riemer.

Dit jaar werden twee studenten genomineerd: Herman Wassenaar uit Blaricum en Nadia Eekhout uit Honselersdijk. Uiteindelijk werd Nadia door zowel docenten als studenten aangewezen als dé kandidaat voor de Geerlig Riemerprijs 2012. Nadia werkt op een bescheiden en sympathieke manier aan het best mogelijke resultaat voor de gehele IVA-gemeenschap. Zij wordt o.a. omschreven als positief, oprecht en sociaal. Nadia oogst grote bewondering van studenten en docenten voor haar betrokkenheid en inzet.

De prijsuitreiking had dit jaar als thema “Aanpassen”. Oud-IVA-student Niko Verstockt (examenjaar 1988), managing director van VBG Group, hield een boeiend betoog over dit onderwerp. Als Belg op een Nederlandse opleiding kan hij gerust “ervaringsdeskundige” genoemd worden. Leuk detail: Niko Verstockt won in 1988 samen met Diederik Nolten, voorzitter van het IVA Jubileumfonds, de G. Riemerprijs. Joost Rigter, die op jonge leeftijd blind geworden is en daardoor in zijn leven heeft ervaren wat aanpassen betekent, maakte de aanwezigen op indrukwekkende wijze deelgenoot van zijn “zwarte” ervaringen.
Deze sprekers, gecombineerd met het spetterende optreden van de IVA-band – “The Petrol Heads” -, zorgden voor een uitreiking die zich kenmerkte door diepgang en een feestelijke sfeer.

www.iva-driebergen.nl

terug