Toch gebruikte botenbeurs tijdens West-Friese Waterweken

Tijdens de Westfriese Waterweken in Hoorn komt er naar alle waarschijnlijkheid toch een gebruikte botenbeurs. Organisatoren Yachtfocus en Edith Hartog Evenementen zijn de voorbereidingen voor het evenement gestart. De gebruikte botenbeurs zal plaatsvinden van 24 tot en met 26 augustus 2012 in de haven van Hoorn.

Nadat de plannen van de ANWB en YachtFocus voor een nieuwe botenbeurs in Hoorn strandden, zijn de organisatoren van de nieuwe en gebruikte botenbeurs op zoek gegaan naar een nieuwe locatie. Beide beurzen zouden in september in Lelystad plaatsvinden. Vorige week werd echter bekend dat dit evenement in Lelystad niet doorgaat.

YachtFocus besloot daarop om samen met Edith Hartog Evenementen toch een gebruikte botenbeurs te organiseren als onderdeel van de Westfriese Waterweken in Hoorn. Bij voldoende deelnemers zal de botenbeurs, net als in voorgaande jaren, in dezelfde omvang plaatsvinden in de binnenhaven en de Karperkuil. De organisatoren dienen op korte termijn een vergunningaanvraag in.

Wethouder Aart Ruppert is blij met het plan om de gebruikte botenbeurs toch in Hoorn te organiseren. ‘Dit evenement hoort bij Hoorn. De afgelopen drie jaar is de gebruikte botenbeurs in Hoorn uitgegroeid tot een succesvol evenement met ruim 160 deelnemers. Als watersportstad zijn we blij dat we dit evenement ook dit jaar weer in de prachtige historische haven van Hoorn mogen verwelkomen.’

Meer informatie op: www.gebruiktebotenbeurs.nl

terug