Nieuw verkoopconcept eSailing

Floris Vos van eSailing lanceerde onlangs een nieuw verkoopconcept voor jachten. Vos, jachtmakelaar, merkte dat de markt vroeg om verkoop op maat en ontwikkelde twee nieuwe bemiddelingspakketten. Deze aanpak leidde tot een groter aantal potentiële kopers en een hogere verkoopsnelheid. De helft van alle schepen in het aanbod wordt nu binnen drie maanden verkocht.

Vaste pakketprijs
Vijf jaar geleden startte Floris Vos als gediplomeerd jachtmakelaar. Ook toen onderscheidde hij zich al van zijn collega’s door een vaste pakketprijs te berekenen. Zijn courtage is dus geen percentage van de verkoopprijs; de klant weet altijd waar hij aan toe is.Vooral in het hogere segment leidt deze aanpak tot een aanzienlijke kostenbesparing voor de verkoper.

Twee nieuwe verkooppakketten
Sinds kort is het aanbod uitgebreid met twee extra bemiddelingspakketten. Deze zijn standaard voorzien van een professionele videoregistratie van het schip. Daarnaast heeft de verkoper de keuze om zelf de bezichtiging te doen óf deze door eSailing te laten verzorgen.

Professionele videoregistratie
Een professionele videoregistratie komt tegemoet aan de wensen van kopers én verkopers. Potentiële kopers kunnen het jacht uitgebreid en in hun eigen omgeving bekijken, zodat zij zich een goed beeld kunnen vormen. Vooral voor de vele buitenlandse kopers is dit een erg prettige manier om zich goed te kunnen oriënteren op het aanbod. De bezichtiging is vaak een laatste formaliteit voordat de koop gesloten kan worden. De koper kent het schip immers al van de videobeelden.

Bezichtigingen
Ook de mogelijkheid om zelf de bezichtigingen te doen bleek aan de vraag te voldoen. Veel verkopers kiezen ervoor om de kopers zelf rond te leiden, omdat dit een flinke korting op de courtage oplevert. Voor de overige klanten regelt eSailing de bezichtigingen, bijvoorbeeld bij buitenlandse kopers of als de verkoper geen tijd heeft om zelf de bezichtigingen te regelen. Daarnaast blijft de makelaar onmisbaar in de rest van het traject. Hij onderzoekt de eigendomssituatie, verstrekt informatie, voert onderhandelingen, begeleidt de expertisekeuring, maakt de verkoopovereenkomst op en zorgt voor een veilige koopsomstorting via een derdengeldenrekening.

Landelijke dekking
De nieuwe verkoopstrategie slaat aan. Daarom is eSailing uitgebreid met een vestiging in Zuidwest Nederland en een vestiging in Midden Nederland. Naar verwachting volgt een vestiging in Friesland op korte termijn. Daarmee heeft eSailing een goede landelijke dekking en voor elke verkoper is er een jachtmakelaar in de buurt.

Maatwerk en persoonlijke begeleiding
Floris Vos kijkt terug op vijf mooie jaren in de jachtmakelaardij: “Het was een gok om een met een nieuw en vooruitstrevend verkoopconcept de markt op te gaan, maar mijn klanten zijn tevreden over dit maatwerk, in combinatie met onze ervaring en persoonlijke begeleiding. Als gediplomeerd jachtmakelaar kunnen wij op tientallen nationale en internationale verkoopwebsites adverteren.
Bij een reële verkoopprijs verkopen we daardoor zeer snel en dat is toch wat de klant wil”.

www.esailing.nl 

terug