Sart productie LongIsland 25 Runabout

LongIsland Shipyards bouwt momenteel de eerste LongIsland 25 Runabout. Na de LongIsland 40 Runabout is de 25 Runabout het tweede nieuwe Runabout model dat de werf uit Aalsmeer dit jaar introduceert. De LongIsland 25 Runabout biedt op een lengte van 7,40 meter een royale open kuip die door het stijlvol gelijnde windscherm beschermd wordt tegen de elementen. Onder het voordek bevindt zich de kajuit met slaapaccommodatie voor 2 personen en een toilet. De eerste LongIsland 25 Runabout zal aanstaande juni te water gaan en zal in september van dit jaar officieel geïntroduceerd worden op de Hiswa te water. 

Het lijnenspel van de LongIsland 25 Runabout is gebaseerd op de elegante lijnen van de grotere Runabout modellen van LongIsland. Van de LongIsland jachten is inmiddels bekend dat ze over een zeer uitgedacht onderwaterschip beschikken en daardoor zeer goede vaareigenschappen hebben. Dit geldt zeker ook voor de nieuwste telg. De 25 Runabout is zowel geschikt om langzaam de kleinere Nederlandse binnenwateren mee te bevaren als om mee op hoge snelheid over ruim water te varen. De 25 Runabout is bovendien trailerbaar waardoor de boot eenvoudig naar verre oorden te transporteren is en nieuwe vaargebieden in stijl verkend kunnen worden. Een vakantie met de eigen boot op de Middellandse Zee of op de Italiaanse meren komt met de 25 Runabout binnen handbereik.

Ook bij mindere weersomstandigheden biedt de 25 Runabout haar opvarenden veel comfort. Zo biedt het windscherm beschutting tegen een frisse bries. In combinatie met de cabrioletkap maakt het windscherm het bovendien mogelijk om ook wanneer het regent droog te varen. De ruitenwissers garanderen in deze situatie een optimaal zicht door de voorruit.

De kuip van de 25 Runabout biedt een ruime zitgelegenheid aan de opvarenden. Aan stuurboord achter het windscherm bevindt zich de stuurstand met classic design dashboard. De stuurman beschikt over een comfortabele teakhouten stuurstoel welke in diverse richtingen verstelbaar is. Aan bakboord bevindt zich een zelfde stoel voor één medeopvarende. Meerdere opvarenden vinden een zitplaats op de op de motorkist geplaatste zitbanken of op de achterbank welke over de breedte van het achterschip is geplaatst.

Zoals alle jachten van LongIsland beschikt ook de 25 Runabout over een exclusieve styling, hoge bouwkwaliteit, gedetailleerde afwerking en complete standaarduitrusting. Zo wordt de 25 Runabout  onder andere standaard geleverd met teak dekken, teak op de kuipvloer, cabrioletkap met achterzeil, boegschroef, elektrische ijskast en kajuit met verlichting, matrassen en toilet.

Als standaard motorisering is er gekozen voor een 125 pk Yanmar diesel motor waarmee de boot indrukwekkende prestaties levert. Optioneel kan er gekozen worden voor een 150 pk of 180 pk Yanmar diesel of V8 benzine motor van 300 pk. Met optionele motorisering kan een topsnelheid van boven 30 knopen gerealiseerd worden.

Met de LongIsland 25 Runabout biedt LongIsland het logische vervolg op een sloep aan. Deze stijlvolle, snelvarende open boot met ruime beschutte kuip en overnachtingsmogelijkheid staat onder alle omstandigheden garant voor het genieten van het open varen. 

www.longisland.nl

terug