Olivier van Meer Design presenteert wonen, werken en reizen in stijl

Met de Grande Estime 78’ Classic presenteert de Nederlandse ontwerper en naval architect Olivier van Meer de ideale combinatie van wonen, werken en reizen. Dit 24 meter lange motorjacht is specifiek ontwikkeld voor lang verblijf aan boord en heeft ondanks haar klassieke lijnen een enorme interieur ruimte. Dit interieur wordt door Olivier van Meer volledig naar wens van de eigenaar ontworpen. Standaard zijn de praktische oplossingen voor bijvoorbeeld technische systemen, eenvoudige manoeuvreerbaarheid en veel details welke voortkomen uit de feedback van eigenaren en de live aboard ervaringen van ontwerper Olivier van Meer zelf.

De Grande Estime Classic is ontwikkeld voor mensen welke het wonen, werken en reizen willen combineren in stijl. De eerste opdrachtgever gaat met zijn gezin een reis maken van een jaar, van Noord-Canada, dwars door noord Amerika naar Mississippi. Dubbel geïsoleerd, voorzien van ijsversterking en geschikt om droog te vallen is dit concept bedoeld voor de kusten en binnenwateren over de hele wereld. Het uitgekiende lijnenplan zorgt voor een uiterst efficiënt brandstofverbruik en een soepel gedrag op zee.

De modernste materialen worden toegepast ten behoeve van een vrijwel geruisloze voortstuwing installatie. Ondanks de klassieke verschijning is er vrijwel geen hardhout gebruikt, ten behoeve van het sparen van het milieu en het minimaliseren van onderhoud en kosten. Vanzelfsprekend ontbreken belangrijke voorzieningen niet; hydraulisch zwemplatform met aangrenzende grote lazarette, hydraulisch neerklapbare masten voor een geringe doorvaarthoogte en een verzonken zitkuip op het voordek welke tevens gebruikt kan worden als jacuzzi.

Afgezien van verschillende indeling mogelijkheden waaronder een uitvoering met gescheiden bemanningsverblijf kan de Grande Estime met gemak door twee mensen gevaren worden.

www.oliviervanmeer.com

terug