Eerste Bootshow Groningen

De eerste Bootshow Groningen staat op het punt te beginnen. Met meer dan 20 deelnemende organisaties en bedrijven uit de provincie én de support van de Gemeente Groningen en een aantal landelijke toeleveranciers uit de watersportbranche, is de organisatie erg tevreden over het getoonde enthousiasme op dit initiatief. Bootshow Groningen, welke op 12 en 13 mei in de Oosterhaven wordt gehouden, laat zien wat de Groningse jachtwerven bouwen en hoe men in Groningen van de watersport genieten kan.

Eigenzinnig
Doel is om meer bekendheid te geven aan de nieuwe ideeën, innovatieve oplossingen en eigenzinnige ontwerpen die van verschillende watersportondernemingen uit deze regio komen. Want de watersportindustrie in deze provincie heeft een zeer eigenzinnig gezicht. Een aantal duidelijke voorbeelden hiervan zijn No Limit Ships met hun NoLimit werkboot en Blauwe Stad sloep, Waarschip met hun hybride aangedreven jachten met composiet romp en Pedro-Boat met de Bora trawler en Liberty houseboat. Al deze bedrijven hebben hun afzetmarkt niet alleen in deze regio, maar exporteren naar heel Europa.

Watersportprovincie Groningen
Onze buren in het westen staan bekend om hun watersportmentaliteit. Maar ook in de provincie Groningen zijn er meer mogelijkheden om watersport te bedrijven dan menigeen weet. De (beginnend) watersporter kan zich tijdens Bootshow Groningen oriënteren op bijvoorbeeld de huur van een sloep op het Paterswoldsemeer of zich laten informeren over de vaarwegen in de provincie. Voor diegene die de watersport wat meer heeft ontdekt, kan zich ook laten informeren over de aankoop van een gebruikte motor- of zeilboot bij verschillende partijen.

Programma
Tijdens het evenement zijn er ook andere activiteiten te doen op het water. De bezoeker kan zich o.a. laten informeren door de KNRM, de brandweer op het water en waar de Provincie zich mee bezig houdt. Daarnaast verzorgt rondvaartbedrijf Kool samen met het Noordelijk Scheepvaartmuseum tegen een speciaal tarief van Euro 5,- een rondvaart door de stad en havens van Groningen. Opstap en afstap vanaf de Oosterhaven. Ook is Evert Stel op beide dagen aanwezig om de Stichting Vaarwens uit Roden te promoten. Daarbij geeft hij een signeersessie om zijn boeken te verkopen. Een deel van de opbrengst gaat naar Stichting Vaarwens, zodat de koper niet alleen plezier heeft aan het lezen van Evert zijn humoristische nautische anekdotes, maar daarbij ook de stichting steunt.

Het evenement wordt opgeluisterd door de shantykoren Hunzevaarders en Oosterstorm. De catering is in handen van Eetcafé Peter Pan aan de Oosterhaven.

Meer informatie
Bezoekers zijn van harte welkom om te bekijken wat er in deze provincie wordt ontwikkeld, geïnnoveerd en gebouwd en op welke manier men van de watersport genieten kan. Op de websites www.jachtbouwgroningen.nl en www.bootshowgroningen.nl staat een gedetailleerd programma van beide dagen en een overzicht van de deelnemers. De toegang voor het evenement is gratis.

Praktisch
Wanneer:   zaterdag 12 en zondag 13 mei
Waar: Oosterhaven (ten zuidoosten van de Groninger binnenstad) 
Op loopafstand van het Centraal Station en van de parkeergarage aan het Damsterdiep
Openingstijden:   zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur, zondag van 10.00 uur tot 16.00 uur
Toegang:   gratis 

Meer informatie over de presentie van jachtbouw Groningen is te vinden op www.jachtbouwgroningen.nl en www.bootshowgroningen.nl

terug