Bommelaer 58 AC: Lady in Red

De Bommelaer 58 AC is wederom een exclusief jacht van Jetten Yachting. De Bommelaer wordt onder de strenge regels van Lloyd’s keur gebouwd en is een CE-A motorjacht, bedoeld voor verre reizen. Vanzelfsprekend is het motorjacht van alle gemakken voorzien waaronder airco, generator, hydraulische boeg- en hekschroef, zero speed stabillizers en twee Deutz motoren van 210 pk elk die een snelheid genereren van ten minste twaalf knopen.

De Bommelaer 58 AC die nu in aanbouw is, wordt voorzien van gehouten koekkoeken, masten, luchthappers en stuurhuis. Voor alle duidelijkheid, dit is een verftechniek waarbij het lijkt alsof het geheel van hout is, dus onderhoudsvrij. Mede door het houten krijgt deze Bommelaer 58 AC een klassieke uitstraling. Aan de buitenzijde heeft het motorjacht stijlzuivere klassieke details, op het bovendek krijgt de Bommelaer Tender een prominente plaats. Binnen wordt het rijke teak afgewisseld met design panelen in een lichte tint

De kruiphoogte van 3,45 meter en de maximale breedte van 4,90 meter is speciaal gekozen om binnendoor via de kanalen naar Zuid-Frankrijk te kunnen varen. Veel aandacht is besteed aan comfort. Onderdeel daarvan is de geluidsbestrijding. Jetten Yachting heeft de Bommelaer 58 AC voorzien van een ‘silent package’. Ook is de Bommelaer voorzien van een hoogwaardige thermische isolatie. Zo zit het motorjacht bijvoorbeeld volledig in het PU-schuim waardoor er het gehele jaar kan worden gevaren.
De Bommelaer 58 AC heeft een geoptimaliseerd onderwaterschip. Hierdoor kan het niet alleen een topsnelheid halen van twaalf knopen, maar is ook manoeuvreren een peulenschil. De eerste Bommelaer 58 AC wordt aan het einde van dit jaar opgeleverd.

Standaard is de Bommelaer 58 AC uitgerust met onder andere een tweede stuurstand (op het achterdek), boegschroef, elektrisch hydraulische mastbediening, elektrisch hydraulische motorluik bediening, elektronische motorbediening en elektrische ankerlier met draadloze afstandsbediening. Verder Raymarine ST 60 Tridata snelheid/log/dieptemeter, Raymarine ST 60 roerstandaanwijzer, Raymarine C80 kaartplotter. Daarnaast twee walstroom aansluitingen, Mastervolt lader/omvormer van 24V/60 Ah./2.000 W, thermopane en getint glas, Kabola centrale verwarming met warmwater voorziening, massief teak op het  achterdek, led verlichting op stuurhuis, custom built interieur en twee jaar garantie.

Belangrijkste technische gegevens:
Lengte: 17,80 m
Breedte: 4,90 m
Diepgang: 1,35 m
Kruiphoogte: 3,45 m
Waterverplaatsing: 44 t
Inhoud watertank: 2.000 l
Inhoud dieseltank: 3.500 l
Inhoud vuilwatertank (zwart): 600 l
Motorisering: Catterpillar C7 320 pk  (optioneel 2 x 210 pk Deutz DT66)
CE-categorie: A
Prijs vanaf : € 946.300 incl. BTW

Jetten Yachting
Hendrik Bulthuisweg 23
8606 KB Sneek.
www.jettenyachting.nl

terug