Winnaars HISWA zeil-, motorboot en innovatieprijs 2012 bekend

Tijdens de officiële opening op dinsdag 6 maart van de HISWA Amsterdam Boat Show zijn de winnaars bekend gemaakt van de HISWA Zeil- en Motorboot  van het Jaar en de HISWA Innovatie prijs 2012. De Xp-44 van X-Yachts Holland B.V. mag zich Zeilboot van het Jaar noemen. De titel Motorboot van het Jaar gaat uit naar Bruijs Coaster 14.00 CC van Bruijs Jachtbouw. Als winnaar van de HISWA Innovatieprijs 2012 is de Odeo Flare van Bomarine uit de bus gekomen. De HISWA Amsterdam Boat Show 2012 is dinsdag 6 maart van start gegaan in Amsterdam RAI en duurt nog tot en met zondag 11 maart. 

HISWA Zeilboot van het Jaar 2012 naar Xp-44
De jury vindt de Xp-44 een snelle performance cruiser met uitstekende prestaties. Maar ook het uiterlijk en de afwerking van de XP-44 zijn uitstekend. “Deze boot is erg goed doorontwikkeld”, aldus de jury, die de boot bestempelt als ‘State of the art in serieproductie’. De andere twee genomineerden waren de Bestewind 50 en de Beneteau Sense 43. 

HISWA Motorboot van het Jaar 2012 Bruijs Coaster 14.00 CC
Dit stoere schip heeft een hele eigen en scheepse uitstraling en is vernieuwend qua vorm. Volgens de jury het werk van ontwerper Willem Nieland in combinatie met de eigen ideeën van de bouwers, vader en zoon Bruijs. Samen met de sterke vaarkwaliteiten en de goede constructie voegt dit schip echt iets toe aan de markt. “Een boot waarop je je thuis voelt en de wereld mee rond wilt varen”, aldus de jury. De andere twee genomineerden waren Wayer Osprey 34 en Beneteau Swift Trawler 44. 

De jury, bestaande uit redacteuren van de toonaangevende Nederlandse & Belgische watersportmedia, nomineerde drie boten. De zeil- en motorboten werden beoordeeld aan de hand van een aantal criteria, waarbij een innovatief karakter het zwaarst weegt, gevolgd door constructie, vaareigenschappen en in iets mindere mate design en prijs/ kwaliteitverhouding. 

Odeo Flare verkozen tot HISWA Innovatieprijs 2012
De Odeo Flare is het nieuwste alternatief voor traditioneel handvuurwerk, vergelijkbaar qua formaat, maar werkt met lasers op batterijen in plaats van met explosieven. De grootste innovatie van de Odeo Flare is dat deze vanaf alle richtingen zichtbaar is door de roterende lasers. De Odeo Flare werkt vijf uur lang op één set batterijen en is door het ontbreken van explosieven geheel veilig aan boord. “Ook al is het een doorontwikkeling op de eerder in de markt gezette Rescue Laser Flare, er is hier een significante stap gezet”, aldus de jury. 

De overige genomineerden voor de HISWA Innovatieprijs waren de Torque Jet 140 & 170, Bellmarine Bow-Adjust Controls en Intersleek Pro van International Paint. Het vernieuwende karakter en de toepasbaarheid van het product vormen belangrijke criteria bij de beoordeling, samen met het belang voor de consumentenmarkt en een acceptabel prijsniveau. Bovendien moet het product al op de markt verkrijgbaar zijn en gepresenteerd worden op HISWA 2012. 

Alle winnaars zijn samen met de genomineerde boten en producten nog tot 11 maart te zien op de HISWA. 

HISWA 2012
De HISWA Amsterdam Boat Show 2012 wordt gehouden van dinsdag 6 tot en met zondag 11 maart in Amsterdam RAI. De beurs is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur en donderdag 8 en vrijdag 9 maart van 10.00 tot 22.00 uur. Jongeren tot en met 16 jaar hebben gratis toegang. 

Voor meer informatie kunt u terecht op www.hiswarai.nl

terug