Twee nieuwe orders voor Mulder Shipyard

Recent heeft Mulder Shipyard twee nieuwe orders mogen noteren voor opdrachtgevers uit Engeland en Nederland. Het nieuwe jaar is daarmee goed gestart voor de werf uit Voorschoten. 2012 wordt een mooi jaar waarin diverse jachten zullen worden opgeleverd. Aan het einde van 2012 zal bovendien verhuist worden naar een compleet nieuwe werf, waarvan de bouw momenteel in volle gang is. Mulder Shipyard maakt zich klaar voor de toekomst.

De nieuwe orders zijn een Mulder 75 Wheelhouse en een Mulder Favorite 1300 Cabrio. Beide jachten worden gebouwd in aluminium. De Mulder Favorite 1300 borduurt verder op de succesvolle “Favorite lijn”, die Mulder Shipyard begin vorig jaar herintroduceerde op de markt. Deze Mulder Favorite wordt de eerst gebouwde cabrio versie in de Favorite lijn.

De Mulder 75 Wheelhouse wordt een vernieuwd model in de “Mulder Wheelhouse lijn”, het ontwerp is op diverse punten doorontwikkeld vanuit de veelverkochte Mulder 73 Wheelhouse. Hoewel het jacht gebouwd wordt voor een opdrachtgever uit Engeland, zal het een ligplaats krijgen in Noord-Oost Amerika.

De Mulder 75 Wheelhouse zal opgeleverd worden in 2013 en gaat 23.15m over alles meten bij een breedte van 5.62m. Het jacht heeft een rondspant romp en met twee Caterpilar C12 motoren, die elk 715pk leveren, zal het jacht een maximale snelheid bereiken van rond de 20 knopen. Het doordachte lijnenspel van deze nieuwe Mulder 75 Wheelhouse maakt het jacht een elegante verschijning. Het jacht wordt uitgevoerd met een donkerblauwe romp en een witte opbouw. De dekken en het potdeksel worden afgewerkt met top kwaliteit teakhout. Het interieur is ruimtelijk, doordacht en uitgevoerd met een eigenaarshut, een VIP hut en twee gastenhutten. Verder wordt er in het achterschip een tenderberging en een crew cabin gerealiseerd.

De Mulder Favorite 1300 cabrio zal 13.50m over alles gaan meten en krijgt een breedte van 4.50m. Het jacht wordt uitgerust met twee Volvo D3 motoren van elk 150pk en bereikt daarmee een topsnelheid van 15 knopen. Door het grote elektrisch bedienbare cabriodak wordt het jacht een zeer sportieve verschijning. Dit dak zal tevens zorgen voor een enorme buitenruimte. Het interieur wordt voorzien van twee hutten, een ruime keuken, een toilet en een aparte douchecel. Het jacht zal deze zomer worden opgeleverd.

Aan het einde van dit jaar zal ook de nieuwe werf van Mulder Shipyard in gebruik worden genomen. Het eerste jacht dat in de nieuwe werf gebouwd gaat worden is de nieuwe 30 meter (de Mulder 98 Flybridge) die in de zomer van 2013 opgeleverd zal worden. Momenteel is de bouw van de nieuwe werf in volle gang en binnenkort zal gestart worden met het storten van de vloeren in de hallen en in het droogdok. Op onze website kan de bouw gevolgd worden.

www.jachtwerfmulder.nl

terug