Overname Riviera door Longhurst Marine Holding

Riviera, de grootste bouwer van luxueuze motorjachten in Brisbane, Australië, heeft officieel aangekondigd dat Riviera is overgenomen door Longhurst Marine Holding Pty Ltd. Rodney Longhurst, de Managing Director van Longhurst Marine Holdings is een bekende in het bedrijfsleven ind Queensland en heeft een beleggingsportefeuille in de ontwikkeling van het toerisme en onroerend goed. Door deze verkoop is Riviera officieel uit de surseance van betaling en zal positief verder gaan in privé eigendom.

Voor de heer Longhurst is de inherente kracht van Riviera in de recente wereldwijde marktwerking de belangrijkste factor geweest voor de overname. “Ik heb gezien hoe Riviera als merk de laatste vier jaar de turbulente economische omstandigheden heeft doorstaan. In de afgelopen twee jaar en negen maanden stond het bedrijf onder surseance van betaling en dat bepaalde sterk de lokale en de internationale concurrentie. “Toch heeft Riviera haar integriteit behouden, het heeft de trents getart en heeft significante resultaten behaald met de ontwikkeling van nieuwe modellen en sales, “zei de heer Longhurst.
“De zeer sterke loyaliteit die Riviera eigenaren hebben ten opzichte van hun jacht en het bedrijf is bewonderenswaardig. Een dergelijke cultuur wordt niet in een dag gebouwd, maar is de som van de vele factoren die de afgelopen 32 jaar bijdragen hebben. ‘s Wereld toonaangevend design, superieure kwaliteit, technologische innovatie en een overtuiging dat Riviera eigenaars deel uitmaken van de Riviera familie, zijn enkele van de unieke waarden. Dat trok me aan in Riviera.”

Vrij van curatele beperkingen, zal Riviera zich nu richten op het proces van herstructurering en herkapitalisatie om de onderneming voor te bereiden op toekomstige groeimogelijkheden.
“Het nieuws van de overname van Riviera werd begroet met een daverend applaus door het personeel. Deze mannen en vrouwen hebben de afgelopen drie jaar onvermoeibaar, vaak belangenloos, doorgewerkt en het resultaat van de overname is echt een overwinning voor de mensen van Riviera. Dit is het hart van het bedrijf en onze mensen staan klaar voor de kansen die de toekomst zal brengen, “zei de heer Gilfoyle, hoofd Produktie “Riviera is favoriet luxe Australisch motorjacht. Het senior management team van Riviera en de Riviera Longhurst Marine Holdings gaan er alles aan doen om de positie te verbeteren. Tijdens de boatshow in Florida in februari heeft Riviera de hoogste omzet behaald in de laatste zes maanden, ik denk dat onze timing perfect is”, aldus de heer Longhurst.

Importeur Seaways Yachting
Hendrik Bulthuisweg 10
8606 KB Sneek
www.seaways.nl

www.riviera.com.au

terug