Ontknoping jachtontwerpwedstrijd ‘It all starts with design’

Donderdag 8 maart is het zo ver. Dan wordt, tijdens de HISWA Amsterdam Boat Show 2012 (6 tot en met 12 maart) de winnaar bekend gemaakt van de door Sea Level Yacht Design & Engineering georganiseerde jachtontwerpwedstrijd ‘It all starts with design’. De feestelijke bekendmaking én uitreiking vindt plaats om 19.00 uur in stand 07.114.

De afgelopen week heeft de vakdeskundige jury, bestaande uit Corine Wolswinkel (Brand Manager Eye Wish Groeneveld bij Pearle Benelux B.V.), Nick Mulder (Sales Manager bij Mulder Shipyard) ,
Willem van Wijk (Managing Director van Groeimarketing) en Jeroen van der Knaap (Design Director & partner Sea Level Yacht Design & Engineering) zich over de inzendingen gebogen en een keuze gemaakt. Het ontwerp van zowel de winnaar als de tien hoogst geëindigde inzendingen zullen tijdens de HISWA Amsterdam Boat Show te zien zijn.

Eind vorig jaar schreven ruim 50 nationale én internationalen studenten zich in voor de jachtontwerpwedstrijd ‘It all starts with design’. De wedstrijd, die dit jaar voor de tweede achtereenvolgende keer werd georganiseerd, stond open voor  studenten van MTS en HTS Scheepsbouwkunde, kunstacademies  en de opleidingen voor  Industriële Vormgeving. Ook studenten die eigen werk insturen naar BoatDesign.net werden uitgenodigd zich aan te melden. Gevraagd werd dé ultieme dagmotorboot voor zes volwassenen (drie vrouwen en drie mannen) met oog voor design te ontwerpen. Onder de deelnemers bevonden zich niet alleen studenten van bovengenoemde studierichtingen, maar zelfs studenten economie en luchtvaarttechnologie.

De studenten krijgen vrij entree, aangeboden door de HISWA Amsterdam Boat Show, om de prijsuitreiking mee te maken, de jury is daar aanwezig.

De winnaar krijgt een i-Pad 2 met ArtRage-software en een Wacom Bamboo Stylus pen voor de i-Pad. In de competitie werd gestreden om opvolging van het ontwerp. Dit betekent dat de winnaar zo veel mogelijk  betrokken wordt bij verdere uitwerking van het ontwerp. Tevens krijgt de inzender van het gewonnen ontwerp een eervolle vermelding op de website van Sea Level en zal de naam van deze inzender genoemd worden in alle publicaties die direct verbonden zijn aan de wedstrijd.

Bezoekt u ook: www.sealevel.nl

terug