Kom kennismaken met het Batavia Sailing Center op 5 of 12 april

Eind deze week wordt het Batavia Sailing Center geopend: het centrum voor match en team racing. Omdat het nog een vrij onbekende tak van sport is en het concept anders is dan bij verenigingen of het zeilen met een eigen boot, worden er twee kennismakingsavonden gehouden. 5 en 12 april liggen de boten klaar voor de liefhebber. Vanaf 17.00 uur is iedereen welkom op het terras, vanaf 18.00 uur start het programma. Zeilervaring is hiervoor niet nodig en het zeilprogramma is kosteloos.

Match en Team Racing is de tak van sport, waarbij slechts een beperkt aantal, gelijke schepen tegen elkaar varen: bij match racen 1 tegen 1 en in team racen 2 tegen 2 (of 3 tegen 3). Het is een tactisch spel, want een tweede plek bestaat niet: het is winnen of verliezen. Dit maakt het een ontzettend intensief en spannend spel om te spelen, maar ook zeker om te kijken!

Het concept is simpel: members kunnen onbeperkt gebruik maken van de wedstrijdboten van het sailing center voor trainingsdoeleinden, leren zeilen of wedstrijden varen. In tegenstelling tot het varen met een eigen boot, hoeft men de boot niet te onderhouden of vaarklaar te maken, waardoor de effectieve zeiltijd optimaal is. Daarnaast worden er twee maal per week wedstrijden gevaren: donderdagavond match racen en zondagmiddag team racen. Door deze wedstrijden worden de members samen beter en daarnaast is het ook nog eens gezellig!

Het Batavia Sailing Center wil deze takken van sport groter maken in Nederland. Ook zeker in aanloop naar mogelijk een Nederlandse editie van de World Match Racing Tour vanaf 2013, een van de meest vooraanstaande match race circuits in de wereld.

Wil jij hierbij zijn om te kijken of het Batavia Sailing Center iets voor je is? Meld je dan aan via sailing@bataviasailingcenter.nl of via facebook.com/bataviasailingcenter bij de evenementen en dan zien we je op 5 of 12 april in de Bataviahaven te Lelystad, Schoonzicht 402.

terug