Elan introduceert Impression 494 als perfecte cruiser

Na vernieuwing van de performance lijn met onder andere de Elan 210, 310 en 350 is het nu weer de beurt aan de Impression, de cruiser lijn van Elan. Tijdens de Internautica Boatshow te Portoroz, welke van 8 – 13 mei in Slovenië plaats vindt, heeft het nieuwe slagschip van Elan, de Impression 494, haar Wereldpremière.

De 494 komt dan na de Impression 444 en vervangt de 51.4. Vorig jaar is de i384 vervangen door de i394. Op de 344 na is dan de gehele Impression lijn vernieuwd.

Van de 494 wordt heel veel verwacht en wordt mijn inziens een heel mooi vertrekkers schip, met oa in de saloon een custom build hoek, voor bijv watermaker, wasmachine, aggregaat, of zelfs een wijnkoelkast. Met de 494 gaat Elan met een nieuw interieur ontwerp team in zee.

De 494 kan met een kleine crew gevaren worden en is het eerste jacht (van Elan) met keerfok en heeft ook dubbele roeren, zoals de laatste jachten uit de Performance lijn; volgens Rob Humphreys (ontwerper) geeft dit een betere stroming (minder kiel turbulentie) en betere koersvastheid.

Daarnaast geeft het hoge vrijboord ruimte voor extra veel berging en heeft het de mogelijkheid gegeven de motor onder de vloer te plaatsen, waardoor een nog ruimere salon.

De 494 heeft een bijzonder ruime cockpit met diverse innovatie toepassingen.

De vanaf prijs is  € 220.000,- exclusief BTW af werf.

Meer informatie via: www.wne-yachting.nl

terug