Vetus motor M4.55 nu ook Solas gecertificeerd

De Vetus M4.55 motor is onlangs Solas gekeurd en gecertificeerd voor installatie in onder andere reddingsboten.

Eerder waren al de Vetus motoren M.3.28, M4.15 en M.17 Solas gecertificeerd. Om in aanmerking te komen voor Solas certificering moet een motor een aantal testen ondergaan om aan te tonen dat er aan de eisen wordt voldaan. Zo moet de motor stoppen als de boot 360° kapseist en na kapseizen direct weer gestart kunnen worden en mag er slechts sprake van minimale olie en/of brandstoflekkage zijn. De motor moet in werking blijven als deze tot aan de krukas onder water staat en moet gestart kunnen worden bij een maximale hellingshoek van 30° en een temperatuur tot -15°. De motor is getest bij -21°C. Onze basis dieselmotor kon deze omstandigheden en de  kapseisproef zonder probleem aan.

Over Vetus
Het ontwikkelen van innovatieve systemen voor uw boot, daar is het waar het bij Vetus om draait. Vetus  bedenkt en ontwikkelt  systemen bestaande uit een zeer uitgebreid assortiment producten om de boot in een optimale technische conditie te houden.

Vetus is al meer dan 45 jaar één van ´s werelds toonaangevende bedrijven als het gaat om innovatieve producten voor de pleziervaart en de kleine beroepsvaart. Niet voor niets wordt onze catalogus in meer dan 100 landen regelmatig geraadpleegd door ingenieurs van gerenommeerde jachtbouwers en gebruikt als educatief lesmateriaal op nautische opleidingen.

terug