Van Oossanen Naval Architects bestaat 20 jaar

Van Oossanen Naval Architects heeft op 26 januari haar 20e verjaardag gevierd met daarbij ca. 100 gasten. Piet van Oossanen, de oprichter van het bedrijf, zette tijdens de festiviteiten uiteen dat er ook andere redenen zijn voor het feest, te weten het welkom heten van Perry van Oossanen en Niels Moerke als mede directieleden en als aandeelhouders in het  bedrijf per 1 januari 2012. Beiden hebben zich gedurende een periode van meer dan 10 jaar zeer verdienstelijk gemaakt en daarbij een goede repuatie opgebouwd, elk op hun eigen vakgebied. Zij zijn thans verantwoordelijk voor een groot deel van de projecten die het bedrijf uitvoert. De naamsverandering van het bedrijf (van Van Oossanen & Associates tot Van Oossanen Naval Architects), ook per 1 januari 2012, was voorts een reden voor het wijzigen van de huisstijl en de website (www.oossanen.nl). Tenslotte is het bedrijf verhuisd naar een groter kantoor in Wageningen.
 
Van Oossanen Naval Architects zijn zeer successvol geweest met de introductie van een nieuwe gepatenteerde rompvorm voor motorjachten, de “Fast Displacement Hull Form (FDHF)” genaamd. Deze rompvorm wordt inmiddels voor een groot aantal motorjachtprojecten geadopteerd op basis van de significante brandstofbesparing die deze rompvorm mogelijk maakt. Tevens is het “Hull Vane” concept, na 6 jaar onderzoek, door Heesen Yacht Builders in Oss overgenomen en zal deze vinding, die ook tot een significante brandstofbesparing leidt, toegepast worden op een nieuw 42 m motorjacht waarvan de bouw in de zomer van 2012 zal aanvangen. Ook is de Computational Fluid Dynamics (CFD) service, door het bedrijf enkele jaren geleden begonnen, zeer successvol en maken reders, werven en andere ontwerpers in Nederland en daarbuiten gebruik van.   

terug