Oceaantocht vanuit Afrika afgerond

Na een periode in Afrika is de historische driemastschoener ‘Oosterschelde’ weer veilig teruggekeerd in haar thuishaven, de Veerhaven, in Rotterdam. De overtocht van ruim 3000 zeemijl (ongeveer 5500 km) vanuit de Afrikaanse archipel Kaapverdië is in 3,5 week op zee voorspoedig verlopen.

Grootste gerestaureerde zeilschip
De ‘Oosterschelde’ is een vrachtschip uit 1918 en is het grootste gerestaureerde zeilschip van Nederland. Wie mee wil varen aan boord van de ‘Oosterschelde’ kan als gastbemanning mee met internationale reizen, maar ook tijdens dagtochten aan boord verblijven voor onder andere (bedrijfs)evenementen en bruiloften. De komende maanden is de ‘Oosterschelde’ in en rond Rotterdam te vinden. Deze zomer vaart zij meerdere internationale reizen en zal zij tijdens de Olympische Spelen aanwezig zijn in Londen.

Wereldreis
De zojuist afgeronde zeereis is een goede voorbereiding voor de grote plannen van het schip. Eind dit jaar vertrekt zij uit Rotterdam voor een reis rond de wereld. Informatie over deze plannen is te vinden op www.oosterschelde.nl

terug