Elektrisch aangedreven Linssen Grand Sturdy 25.9 SCF gaat dienst doen als havenwacht bij WSV De Maas in Venlo

Een ‘kleine’ Linssen Grand Sturdy 25.9 SCF®, die Linssen Yachts voor het eerst in 2008 introduceerde, gaat in een volledig elektrische uitvoering bij Watersportvereniging De Maas in Venlo dienst doen als havenwacht. Het jacht gaat een pendeldienst onderhouden tussen de jachthaven in Venlo-Blerick en de nieuwe stadshaven in het centrum van Venlo.

Het jacht is voorzien van een Mastervolt Drivemaster 7.5 Ultra elektromotor, die in combinatie met de 48 V Mass Combi en vier Li-ion-accu’s een bijzonder doeltreffende aandrijving is. Het hele systeem is vrijwel onderhoudsvrij en geavanceerde software staat garant voor uitstekende (vaar)eigenschappen.

De nieuwe stadshaven in Venlo zal mogelijk worden beheerd door Watersportvereniging De Maas. Toen zij naar een boot voor de havenwacht op zoek gingen, hoefden ze niet lang na te denken welke dat zou moeten worden. Medewerkers van de jachthaven, die in 2010 onderscheiden werd met de Blauw Vlag en bijzonder veel aandacht besteedt aan milieuaspecten, veiligheid en kwaliteit van de voorzieningen, stapten bij Linssen binnen om naar de elektrische 25.9 te kijken.

“We wilden natuurlijk de ingeslagen ‘blauwe’ weg verder bewandelen, en daar past de elektrische Linssen perfect bij. Hiermee laten we wederom zien dat milieu bij ons hoog in het vaandel staat. Dit alles maakt een bezoek aan het Limburgse Venlo per motorjacht zeer de moeite waard.” aldus Hans Janssen, voorzitter van De Maas.

Het jacht zal vanaf april 2012 in de vaart worden genomen. Dat valt samen met de opening van de Floriade (5 april t/m 7 oktober 2012), op een afstand van slechts 3 km van de jachthaven en camperplaats. Bezoekers die per motorjacht naar de jachthaven komen of per camper op het terrein van De Maas verblijven, kunnen elektrisch naar de stadshaven worden gebracht voor een bezoek aan het mooie en gezellige centrum en de vele horecazaken.

www.linssenyachts.com

terug