Keikes verwacht een inspirerend en innovatief jaar

Keikes Jachtbouw Bv is een watersportbedrijf, dat zijn sporen in de watersport ruim heeft verdient.

Als technisch bureau Keikes gestart in 1929 is het bedrijf na een periode van diverse werkzaamheden vanaf de jaren `50 actief in de watersport. In eerste instantie voor de kleine bedrijfsvaart (visserij en agrarisch gebruik) en later in oplopende mate voor de pleziervaart, werden de Seagull, Penta en Johnson buitenboord-motoren en Penta en Albin binnenboord motoren gemonteerd en geleverd door Keikes & zoon,  een begrip op de Friese wateren.

Na een onderbreking van enige jaren is het bedrijf als Keikes Scheepstechniek en Jachtbouw  sinds 1989 weer helemaal terug in Sneek, tegenwoordig met de 4e generatie Keikes vanaf  2002 op het watersportgebonden industrieterrein `t Ges. Met als hoofddoel, het bouwen van mooie en degelijke Barkassen, maar ook het onderhouden en refitten van bestaande schepen en ook het leveren en monteren van binnen en buitenboordmotoren behoord nog steeds tot onze activiteiten.

Sinds 1998 hebben wij een aardige hoeveelheid, door  ing. Huitema ontworpen, Barkassen gebouwd. De Classic Barkas motorjachten in de lengte van 9 tot 13 meter in diverse uitvoeringen, en de, in 2005 gestarte bouw van de Cabrio Barkassen 900 , 1000 en 1100  en  de Hard top 1000, 1100 en 1200,  schepen, welke met hun doorvaart hoogte tot 2.45 mtr  een vrijwel onbeperkt vaargebied kent.

Daar de jachtbouw in een smaller vaarwater is gekomen willen wij ons terrein uitbreiden naar andere mogelijkheden. Hierbij zijn wij overgegaan tot de  bouw van een 49 Ft aluminium zeiljacht van de bekende ontwerper Gerard Dijkstra, welke in  najaar 2012 de zon tegemoet zal zeilen en gaat de werf een nieuwe serie aluminium halfglijders opzetten, gebaseerd op de bekende Verhoef kruisers uit de jaren `60. Een echt Retro  jacht dus. Deze motorjachten met een topsnelheid tot  ong. 19 kn. /35 Km.  (afhankelijk van het type en motorisering) zullen worden gebouwd in de lengtes van 9 tot 16 mtr. onder de merknaam ”Flowerland”  De totale bouw zal  in Sneek worden uitgevoerd.  Deze schepen zullen onder CE-B worden gecertificeerd en als zodanig worden uitgerust.

Natuurlijk willen wij ook, voor de liefhebber, nog steeds graag een Barkas, in elke vorm, op stapel zetten,  maar onze zienswijze gaat ook verder. Het jaar 2012 wordt voor Keikes Jachtbouw een jaar vol innovatie.

Keikes Jachtbouw Bv.
Jan Kuipersweg 17-19
8606 KD Sneek
+31515-413789
info@keikesjachtbouw.nl
www.keikesjachtbouw.nl

terug