Indrukwekkend konvooi van Amstel naar HISWA

In de nacht van woensdag 29 februari op donderdag 1 maart is Amsterdam weer in de ban van een bijzonder transport. Bovenleidingen van trams en stoplichten moeten in het holst van de nacht wijken voor een reeks luxe zeil- en motorjachten die hun koers zetten naar Amsterdam RAI waar van 6 t/m 11 maart de HISWA Amsterdam Boat Show wordt gehouden.

De jachten zijn te groot, te zwaar of te hoog om overdag over de weg vervoerd te kunnen worden. De boten worden woensdag 29 februari vanaf 14.00 uur uit het water getakeld op de kade aan de Amsteldijk. Als de laatste tram zijn dienst afrondt, volgt het demonteren van de bovenleidingen. Ook stoplichten moeten er aan geloven en worden weggedraaid. De jachten worden vervolgens in konvooi op speciale diepladers naar Amsterdam RAI gereden.

Een indrukwekkend konvooi
Dit jaar zullen er drie noviteiten deelnemen aan het indrukwekkende konvooi. De exclusieve Bruijs Coaster 14.00 OC, X-Yachts XP 44 en de Vripack Survey 55 beleven allen een primeur tijdens de HISWA 2012. De kleinste deelnemer meet een lengte van 12.40 meter, de grootste deelnemer is 16.50 meter lang.

Alles op het gebied van watersport                                                                                              
De HISWA Amsterdam Boat Show vindt plaats van 6 tot en met 11 maart in Amsterdam RAI en is op dinsdag, woensdag, zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Op donderdag en vrijdag is de beurs tot 22.00 uur geopend. HISWA 2012 biedt alles op het gebied van watersport. Duizenden nautische artikelen en een uitgebreid assortiment zeil- en motorboten, sportboten en sloepen zijn op de beursvloer te bewonderen. Voor het eerst is er de mogelijkheid om een proefvaart te maken in RAI-Haven. Ook voor gebruikte boten, kan men terecht op de HISWA. Daarnaast is er dit jaar weer een Onderhoudspaviljoen, dé plek om vragen te stellen aan professionals en producten uit te proberen en aan te schaffen. Snelheidsduivels zijn op hun plek in de Power Boat Zone en voor wie van duiken houdt kan voor het eerst dit jaar informatie inwinnen en demonstraties bekijken in het Duikpaviljoen.

Meer informatie is te vinden op www.hiswarai.nl

terug