IJspret van invloed op belangstelling voor Boot Holland

De 22ste editie van Boot Holland in het WTC Expo heeft het watersportseizoen geopend met 32.554 bezoekers. Gemiddeld genomen brengen 45.000 mensen een bezoek aan de grootste botenbeurs van ons land. Dat er minder bezoekers de kassa passeerden komt volgens de organisatie door het strenge winterweer van vorige week. 

Pieter Fokkema, beursmanager van Boot Holland: “Op de vrijdag en in het weekend had het prachtige schaatsweer – gevolgd door waarschuwingen voor gladde wegen – grote invloed op de beurs. Dit zijn normaliter de drukst bezochte dagen waarbij de gangpaden overvol met bezoekers zijn. Dit hebben we dit jaar helaas niet zo ervaren. Daar staat dan wel weer tegenover dat de laatste drie dagen van de beurs juist weer drukker waren dan voorgaande jaren, de weersomstandigheden voor een beurs waren die dagen ook aanzienlijk beter. Maar dat maakt het verlies van het weekend helaas niet goed. Zo zie je maar weer dat we niet altijd alles in de hand hebben.” Deze editie heeft minder watersportliefhebbers mogen verwelkomen maar de organisatie kijkt ondanks dat terug op een zeer geslaagde beurs. 

De organisatie looft de exposanten. Halverwege vorige week – toen in het hele land de elfstedenkoorts heerste – hielden zij het hoofd koel en hebben ze zich onverstoorbaar voorbereid op de beurs die in aantocht was. Opvallend was de uitstekende stemming onder de exposanten. Ze waren te spreken over het gerichte publiek, “veel kopers, niet alleen kijkers”, was een veelgehoorde uitspraak van exposanten. Veel exposanten hebben op de laatste beursdag hun inschrijving voor het volgend jaar alweer gedaan – de beurs wordt in 2013 gehouden van 8 t/m 13 februari.

Het aanbod was deze editie bijzonder vernieuwend. Er waren veertig nieuwkomers onder de exposanten en zo’n zeventig wereldprimeurs die op grote publieke belangstelling hebben mogen rekenen.

Opmerkelijk was dat onze oosterburen zich niet lieten tegenhouden door het winterweer en er meer Duitsers dan vorig jaar een bezoek aan de beurs brachten. 

Quotes exposanten:

Mark Bakker, directeur van Aquanaut Yachting is dik tevreden. “Aantallen bezoekers zegt niet veel. Dat blijkt maar weer, want de kwaliteit van het bezoek was hoog. Serieuze mensen. Dat is belangrijk. We zijn dik tevreden, want we hebben twee boten verkocht. En waren we er niet geweest, dan was dat niet gebeurd.” 

Ook bij Ravitaro zijn ze één en al lof over Boot Holland. Cosima Boots: “We stonden voor het eerst op Boot Holland en wisten eigenlijk niet wat we er van moesten verwachten. “Het is erg druk geweest”, zegt Cosima. “Echt overweldigend. Er waren mensen die vanaf de ingang in één rechte streep naar onze boot liepen. Leuke reacties. Veel aanvragen voor proefvaarten en we moeten voor een aantal gegadigden offertes maken tot in detail. Dat zegt veel over hoe serieus ze zijn.”

terug