Eerste mijlpaal voor HISWA Nautisch Centrum Amsterdam

Gemeentelijk Projectbureau Noordwaarts legt de golfbreker aan om “luw’ water te creëren voor de HISWA te water. Deze internationale bootshow vindt van 4 tot en met 9 september 2012 op de NDSM werf in Amsterdam plaats. Ook maakt de golfbreker het mogelijk om een evenementen/jachthaven Amsterdam Marina aan te leggen.

Stadsdeelvoorzitter Rob Post, André Vink en Farouk Nefzi (directie HISWA Groep) en Fred Redeker (Amsterdam Marina) sloegen symbolisch de eerste palen voor de golfbreker. Stadsdeelvoorzitter Rob Post: “Wij zijn erg blij met de komst van HISWA Groep naar Amsterdam-Noord. HISWA zal een grote trekkersrol vervullen in het aantrekken van nautische bedrijven naar Noord. Dat geeft de werkgelegenheid in ons stadsdeel een impuls. Daarnaast is de economische spin-off van een evenement als HISWA te water niet alleen belangrijk voor ons stadsdeel maar voor de hele stad.”

André Vink is opgetogen: “Wij maken hiermee definitief de stap naar Amsterdam. Naar dit moment keken we reikhalzend uit. Na vier jaar van overleggen, plannen maken en vergunningen aanvragen ben ik blij dat er iets écht zichtbaar wordt.”

In totaal worden 58 palen, met ieder een lengte van 27 meter, in de bodem van het IJ geslagen.

De golfbreker wordt bijna 600 meter lang. Aan de palen worden 29 pontons gekoppeld zodat beursbezoekers en ligplaatshouders over de golfbreker kunnen lopen. De aannemer die het werk gaat uitvoeren is Van den Biggelaar uit Velddriel. De pontons worden in de fabriek in bakken gefabriceerd en vanaf april over het water naar de NDSM-haven vervoerd. Vanaf juli zijn passanten welkom in Amsterdam Marina. De bouw van het hoofdkantoor van HISWA Groep, start na de eerste HISWA te water en is volgens planning klaar vóór de zomer van 2013

terug