Wereldprimeur voor Barracuda Weekendcruiser op Hiswa Amsterdam Boatshow 2012

Barracuda Yachts toont haar geheel nieuwe, moderne en oogstrelend gelijnde polyester 7,50 meter lange ‘runabout’ ‘Barracuda’ voor het eerst aan pers en publiek op de HISWA Amsterdam Boatshow 2012.

De moderne ‘Barracuda’ Weekendmotorcruiser voor acht personen is de finale uitwerking van het innovatieve, geheel nieuwe concept van Barracuda Yachts.
De passagiers vinden comfortabele zitplaatsen in de ruime, vier meter lange open zelflozende kuip. De cabin onder het voordek heeft slaapaccommodatie voor twee personen en een chemisch toilet .

De nieuwe Nederlandse ‘Barracuda’ weekendcruiser is een honderd procent Nederlandse innovatieve ontwikkeling en een volledig Nederlands product. De bouw door de eerste klas Nederlandse bouwer is van de wereldberoemde Nederlandse topkwaliteit.

Deze unieke innovatieve Nederlandse ontwikkeling is de combinatie van twee niet eerder in de Nederlandse jachtbouwindustrie vertoonde concepten. 

Het ‘betaalbaar vaarplezier’-concept
De modern gelijnde polyester runabout ‘Barracuda’ is dankzij het ‘betaalbaar vaarplezier’-concept ongekend concurrerend laag geprijsd. Voor € 39.500,– biedt het standaard instapmodel ‘modern betaalbaar vaarplezier’. 

Het ‘op de groei’-concept
De ‘7,50 meter lange Barracuda’ weekendcruiser behelst daarnaast het ‘op de groei’-concept. De ‘Barracuda’ is speciaal ontwikkeld om flexibel en eenvoudig door te groeien in haar motorisering.
Onder de met gasveren opklapbare en afsluitbare spiegelklep is bij het instapmodel de elektrisch startende 10 Pk Yamaha met 25 liter benzinetank ingenieus gemonteerd en gecamoufleerd in de speciale motorbun.

De grote stabiliteit en de uitstekende vaareigenschappen bij verschillende snelheden en bij verschillende motorvermogens maken dat het ‘op de groei’-concept volledig tot zijn recht komt. De Barracuda is dankzij de uitgekiende en uitgebreid geteste vaareigenschappen uit te rusten met buitenboordmotoren van 10 Pk tot 115 Pk. De unieke combinatie van de twee bijzondere concepten geeft de koper een grote mate van flexibiliteit en waardevastheid van de boot.

Instapmodel voor € 39.500
‘Barracuda’ is een open, uitstekend trailerbare polyester motorboot van in totaal 7,50 meter lang, inclusief het zwemplateau en 2,44 meter breed, met een vooronder waarin twee kooien, een chemisch toilet, een ruime open zelflozende kuip van ruim vier meter lang en een, onder de met gasveren opklapbare en afsluitbare spiegelklep gecamoufleerde, buitenboordmotor. Het compleet uitgeruste instapmodel wordt geleverd met een 10 Pk elektrisch startende langstaart Yamaha. De diepgang is dan circa 65 centimeter.

Evidente voordelen en waardebehoud
De grote voordelen van de unieke combinatie van de twee bijzondere concepten zijn evident. Het prototype met een cascogewicht van 1.050 kilogram is uitgebreid getest op het varen met langstaart ‘outboards’ van 10 Pk tot 115 Pk. Zondermeer is gebleken dat de boot geschikt is voor deze en alle tussenliggende vermogens.

De topsnelheden van de 7,50 meter ‘Barracuda’ bij de verschillende vermogens zijn:
– met 10 pk is de topsnelheid 14 km per uur
– met 40 pk is de topsnelheid 25 km per uur
– met 70 pk is de topsnelheid 42 km per uur
– met 115 pk is de topsnelheid 55 km per uur.

Dankzij deze unieke flexibiliteit in de keuze en de groei van het motorvermogen, blijft de waarde het basisschip optimaal behouden, vaak beter dan die van een boot met een vaste motor. Daarnaast zijn er vele optiemogelijkheden, waaronder een Esthec dek. Door de met sloten vergrendelbare afsluitbare spiegelklep is de ‘Barracuda’ ongevoelig voor motordiefstal.

De ‘Barracuda’ van Barracuda Yachts is te zien op HISWA Amsterdam Boat Show, standnummer 07.402 (Amstelhal, Hal 7), direct naast de doorgang naar de haven.

Voor meer informatie zie: www.barracuda-yachts.nl en www.hiswarai.nl

terug