Nederlandse nieuwbouwjachten collectief in de virtuele etalage

Watersporters kunnen voortaan nieuwe boten van Nederlandse jachtwerven bekijken via één centrale website. Op de site van HISWA Orange Yachts staat een representatief aanbod van Nederlandse nieuwbouwjachten, gericht op een internationaal publiek. Het aanbod varieert van zeil- en motorjachten tot sloepen en tenders, alles in het segment tot 24 meter. 

De website is uniek in die zin dat deze Nederlandse jachtbouwers voor het eerst hun nieuwe aanbod collectief online aan de internationale markt tonen. Naast het bekijken van het aanbod van de verschillende werven, is het ook mogelijk jachten met elkaar te vergelijken. Dat kan bijvoorbeeld op basis van categorie, jachtbouwer en prijs. De site bevat uitgebreide informatie en veel fotomateriaal. HISWA Orange Yachts moet uitgroeien tot de centrale plek waar geïnteresseerde bootkopers snel en overzichtelijk informatie krijgen over het Nederlandse jachtaanbod. Nadat jachten zijn geselecteerd, kunnen favorieten worden bewaard en informatie gedownload. Zo kan de consument zich goed oriënteren, alvorens een afspraak te maken met de jachtbouwer van hun keuze. 

Deelnemer Jan Muller van C-Yacht: ‘Nederland behoort tot de internationale top als het gaat om jachtbouw. Niet alleen in het superjachtsegment, maar zeker ook in het segment tot 24 meter. HISWA Orange Yachts draagt bij aan een verdere versterking van ons goede internationale kwaliteitsimago. We laten zien welke fraaie jachten in Nederland gebouwd worden. Voor elke bootliefhebber is er wel wat te vinden.’ Nederland staat bekend om de enorme diversiteit in aanbod, vaak (semi) custom built. 

De website van HISWA Orange Yachts –www.orangeyachts.com – is vrijdag 20 januari 2012 online gegaan. Dit is daags voor Boot Düsseldorf in Duitsland, die van 21 tot en met 29 januari plaatsvindt. Van de 26 deelnemende partijen presenteren tien zich ook op deze consumentenbeurs.

terug