Ing. Roel Houben is geslaagd voor de vaardighedentoets jachtmakelaar

Ing. Roel Houben, sinds 2007 werkzaam bij Krekelberg Nautic te Herten, is geslaagd voor de vaardighedentoets van de beroepsopleiding tot Jachtmakelaar bij DOC Maritiem. Hierdoor bestaat nu de mogelijkheid tot certificering bij EMCI (European Maritime Certification Institute).

De opleiding neemt meerdere jaren studie in beslag, en bestaat uit de volgende onderdelen die allen met goed resultaat afgerond dienen te worden:
• Module Oriëntatie Nederlands Recht (gevolgd te Utrecht, certificaat behaald in 2008) In deze module worden de juridische onderdelen van het beroep behandeld. Belangrijke aspecten zijn bijvoorbeeld echtscheidingen, eigendom, overeenkomsten, etc.
• Module Praktijk & Ondernemen (gevolgd te Utrecht, certificaat behaald in 2009) De behandelde onderwerpen in deze module hebben betrekking op het ondernemerschap en de praktijk binnen een jachtmakelaardij, zoals (kadaster)registraties, CE, verzekeringen, financiële zaken, aansprakelijkheid, opbouw van dossiers, etc.
• Module Oriëntatie Scheepstechniek (gevolgd te Utrecht, certificaat behaald in 2010) Zoals de naam al zegt behandelt deze module de technische aspecten van het vak, zoals dieselmotoren, keerkoppelingen, corrosie, stabiliteit, etc.
• Praktijkweekend (deelgenomen in november 2010 te Woudsend) Dit praktijkweekend speelde zich af in Woudsend. De eerste dag bestond uit het bezoeken
van een aantal watersportbedrijven in de nabije omgeving. De tweede dag behandelde praktische zaken binnen de jachtmakelaardij, zoals het opstellen van infobladen, het uitwerken van een casus middels een rollenspel, etc.
• Vaardighedentoets (deelgenomen in november 2011 te Alkmaar, geslaagd in januari 2012) Tijdens de praktijkdag van de vaardighedentoets dienen van een tweetal schepen uitvoerige gegevens opgenomen te worden en wordt een speedtaxatie van 6 schepen gedaan. In de twee hierop volgende weken wordt dit alles uitgewerkt aan de hand van een aantal opdrachten.

Naast het met succes afronden van de opleiding, is certificering pas mogelijk zodra aantoonbaar gemaakt kan worden dat de kandidaat minimaal 4 jaar ervaring heeft binnen het beroep.

De volgende stap is het indienen van het zogenaamde certificatiedossier, waarna tot certificering overgegaan kan worden. Na certificering wordt hij tevens opgenomen in het register van EMCI als zijnde gecertificeerd jachtmakelaar en taxateur.

Krekelberg Nautic
Sinds maart 2007 is Roel werkzaam bij Krekelberg Nautic, de grootste jachtmakelaardij van zuidoost Nederland, en gevestigd in Herten. Krekelberg Nautic biedt naast de makelaardij tevens winterstalling, stalling, kranen, afspuiten en reparaties van pleziervaartuigen aan. Hiervoor beschikt het bedrijf onder andere over een kraan (tot 30 ton), ruim 200 solide bokken en een eigen werkplaats. Krekelberg Nautic is lid van de vereniging Schepenkring. Schepenkring is ruim 20 jaar geleden opgericht, en bestaat momenteel uit 7 jachtmakelaardijen, verspreid over Nederland. Daarmee heeft Schepenkring het grootste aanbod gebruikte schepen van Nederland.

Roel Houben
Roel heeft met het afronden van deze opleiding bewezen als volwaardig jachtmakelaar zijn collega, Ing. R. Kroos (beëdigd en gecertificeerd jachtmakelaar en taxateur), bij te kunnen staan binnen de makelaardij. Tevens is hij hiermee bevoegd tot het opmaken van taxatierapporten voor officiële doeleinden (hypotheek, rechtbank, etc.). Door zijn, in 2007 afgeronde, vooropleiding (HTS Scheepsbouwkunde) beschikt hij ook op technisch vlak over ruim voldoende kennis.

www.krekelberg-nautic.nl

terug